Това е повишаване на цената на водата беше заложено преди

...
Това е повишаване на цената на водата беше заложено преди
Коментари Харесай

Еленко Божков: Увеличението на цената на водата беше заложено преди повече от година

" Това е повишение на цената на водата беше заложено преди повече от година, когато се одобряваха бизнес проектите на сдруженията. Когато приказваме, е добре да се приказва не в стотинки, а в проценти: за Бургас – 10% нарастване, София – 10%. Което води до едно кумулативно нарастване – над 40% за последните 16 месеца, на цената за софиянци”, сподели в изявление за bTV енергийният специалист Еленко Божков. Той предвижда, че предвижда, че цената на природния газ няма да повлияе на цената на парното.
Според Александър Загоров, конфедерален секретар на КТ „ Подкрепа “, огромният проблем при тези нараствания е, че работодателите не могат да предвиждат добре разноските си и като разследване са доста спестовни в увеличението на заплати.
" Проблемът на бизнеса е не толкоз цената на водата, защото тя в множеството случаи е с дребен дял в себестойността на продуктите и услугите, които създава бизнесът. Проблемът на бизнеса е главно цената на електрическата сила и цената на горивата ", разяснява Добрин Иванов от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР