Това е повече от заслужена награда, смята екипът на The

...
Това е повече от заслужена награда, смята екипът на The
Коментари Харесай

iPhone 4 признат за джаджа на десетилетието

Това е повече от заслужена премия, счита екипът на The Verge

С появяването си на пазара iPhone 4 зададе стандарти в смарт телефон промишлеността
(снимка: CCO Public Domain)

Е дин от най-успешните смарт телефони на Apple – iPhone 4, пуснат на пазара през 2010 година, беше приет за джаджа на десетилетието, оглавявайки класацията от 100 продукта на американското издание The Verge.

Интересeн факт e, че номинацията на iPhone 4 не e провокирала никакви разногласия в редакцията – смарт телефонът на Apple от 2010 година е приет единомислещо от екипа за най-важната джаджа през последното десетилетие.

iPhone 4 беше първият телефон, изработен под формата на„ сандвич ” от стъклени панели и железна рамка. Това дизайнерско завещание към момента може да се види при водещите смарт телефони, акцентира Нилай Пател, основен редактор на The Verge.

iPhone 4 също по този начин е първият смарт телефон с Retina екран и селфи камера. А задната 5-мегапикселова камера зададе стандарт за качество, който останалите производители преследваха с години.
още по тематиката
Операционната система iOS, под чието ръководство работи iPhone 4, първа разреши пускане на фонови приложения. Не на последно място, процесорът A4, създаден от Apple, сложи началото на десетгодишното владичество на компанията в тази област.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР