Това е последното състезание преди двете най важни състезания за

...
Това е последното състезание преди двете най важни състезания за
Коментари Харесай

Слави Бинев: Никога не сме имали по-силен национален отбор по таекуондо

„ Това е последното съревнование преди двете най значими надпревари за годината - международното състезание и европейските олимпийски игри. Тоест това е последният тест на нашия тим след него може би ще бъда по- уверен или по -прецизен в оценката си за моментно положение на отбора ни. Никога не сме имали по- мощен тим. Заминаваме с 10 индивида на международното състезание. Тук ще вземат участие доста състезатели, които не можаха да се класират при преброяванията за най- мощния народен тим, само че и те ще вземат присъединяване в европейския клубен шампионат.Надявам се огромната конкуренция да кали нашите състезатели и да ги приготви за двата най- огромни теста, които чакаме с подобен боязън. “, това показа особено за президентът на Българската федерация по олимпийско таекуондо Слави Бинев във връзка провеждащото се в София европейско клубно състезание.

„ Правилата на европейският клубен шампионат позволяват да се включат три поколения - кадети, младежи и девойки и мъже и дами, което на процедура значи, че ние няма да имаме пропуск. Отделно, даже и клубовете, които не взимат присъединяване в куроки,тоест в Спаринг ще могат да вземат участие, защото за първи път европейският клубен шампионат дава опция за надпревари и в дисциплината Пумсе. Мисля, че страните участнички ще бъдат над 60, дори се приказва за над 70, защото това е открит шампионат и ние не може да забраним присъединяване на други континенти, защото тук е опцията за финален тест преди международното състезание и преди европейската олимпиада.Тази опция ще я употребяват и страните от Близкия изток и страните от Северна Африка също, които са огромните сили в света “, добави Слави Бинев.

Патрон на откриването на следващия ден в 12:30ч. ще бъде олимпийската шампионка и рекордьорка в скока на височина, чийто връх към този момент над 35 години не е усъвършенстван, председателката на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, както и едни от най-любимите актьори Асен Блатечки и Калин Врачански.

„ Това са личностите на България, които схващат голямата роля на бойните изкуства да компенсират моментите на социална неотстъпчивост и неспазване на публичния протокол или субординацията.Показваме уважението към една по- консервативна просвета, към една по- патриархална просвета, която всички считат, че е изчезнала. Ние сме единствените, които се пробват да компенсират неналичието на военна подготовка, неналичието на геройство и неналичието на дисциплинираност, тъй като всеки един човек, без значение с какво се занимава, имаме потребност от тези неща “, приключи президентът на централата по таекуондо.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР