Това е последният опит за съставяне на правителство и като

...
Това е последният опит за съставяне на правителство и като
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Разумът трябва да надделее

" Това е последният опит за сформиране на държавно управление и като подобен той има своите особености, с които сме наясно. Ще поставим всички старания да съставим държавно управление, има известна доза оптимизъм и имам вяра, че ще реализираме триумф. " Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия и депутат от левицата Атанас Зафиров в ефира на БТВ.
По думите му сега е прекомерно рано за номинация на министър-председател. " Първо - в границите на идващите дни ще се съберем на Национален съвет и ще се допитаме до членовете му, с цел да получим мандат за диалозите, които да водим ", посочи той.
Това е четвъртият път, в който президентът връчва третия мандат на левицата, само че по думите на социалиста в този момент е друго: " Най-малкото, тъй като бушува война покрай нас, от която поносим стопански и обществени последствия. Работим в изискванията на бюджет от предходната година. Има огромна отмалялост в българското общество от спиралата от избори. Всичко това са фактори, които би трябвало да доведат до помъдряването на българските партии и в последна сметка да реализираме триумф ", уточни той и добави, че Българска социалистическа партия е виновна партия, и откакто им е гласувана тази отговорност, те ще я изпълнят по допустимо най-хубавия метод.
" Българска социалистическа партия е партията, която беше най-диалогична през последните къси Народни събрания, в това число и в настоящето ", съобщи Зафиров и продължи: " Имахме разминавания по някои външнополитически тематики с съдружните ни сътрудници, само че по този начин беше и в предходното ръководство, където все пак успявахме да намерим салдото и да вървим напред. Смятам, че споменът от нашето ръководство не е избледнял, той е още свеж и това би бил един бонус в диалозите с тях ", съобщи той по отношение на възможната поддръжка за третия мандат.
Според Зафиров в последните седмици в Народното събрание е взело превес политическото говорене, само че социологическите изследвания демонстрират желанието на българските жители да има постоянно държавно управление и в последна сметка разсъдъкът ще надделее. " Ще извадим на напред във времето нещата, които ни събират. Грешката, която беше позволена от първите два мандата, беше, че се даде път на нещата, които разделят. Ние ще създадем тъкмо противоположното ", безапелационен е той и даде образец с Изборния кодекс, който съгласно него не може да се трансформира в крайъгълен камък за съставянето на държавно управление.
Първото нещо, което ще създадат от левицата, е да питат партиите дали желаят да има държавно управление и резистентност или желаят избори. " Ако забележим, че няма предпочитание за кабинет и за съгласие, няма смисъл да държим мандата. Ако получим някакъв сигнал и увещание от тези първични срещи, че има настройките и предпочитание, тогава ще тръгнем по пътя. Първите поръчки от политическите сили дават съображение за подобен оптимизъм ", счита социалистът.
" Нямам визия какво е имала поради с думите си госпожа Йотова, само че Българска социалистическа партия не би била партията, която би траяла политиките на това служебно държавно управление ", безапелационен е Зафиров и посочи: " Най-малкото, тъй като в огромната си степен те са неправилни. Те оставиха България без бюджет. Те отхвърлиха да актуализират приходите на хората с аргумента, че не е работа на служебно държавно управление да прави дълготрайни политики, а в това време заложиха вероятности за десетилетия напред в региона на енергетиката и защитата. Свидетели сме на голям брой сигнали за корупция, увеличаваща се битова престъпност, липса на медикаменти. Няма по какъв начин да бъдем последовател на такава политика ", увери той.
Българска социалистическа партия е наясно с отговорността, която тежи на плещите й, по тази причина счита да бъде на висотата на тази отговорност. " Ние участвахме в диалозите и за първия, и за втория мандат, показахме диалогичност и подготвеност за диалози. Съгласихме се с огромна част от нещата, само че има и граници, които не могат да бъдат прекрачени ", заключи Зафиров.
 >

 
 
 
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР