Това е последната отсрочка, която те ще получат преди общината

...
Това е последната отсрочка, която те ще получат преди общината
Коментари Харесай

До дни трябва да започне укрепването на тютюневия склад в Пловдив

Това е последната пролонгация, която те ще получат преди общината да стартира спасяването на постройката със лични средства.

Сградата–паметник на културата, беше на половина разрушена от новите притежатели с концепцията на мястото ѝ да бъде изградeна съвременна постройка.

Сагата с тютюневия склад започва преди пет години, когато в почивен ден багери започнаха разрушаването на културната полезност. Събарянето беше спряно с жива верига и намесата на институциите. Последваха правосъдни каузи, а в това време внушителната сграда, въодушевила Димитър Димов, за романа " Тютюн ", остана полуразрушена.

Собствениците трябваше да я укрепят неотложно. Уговореният нов период това да се случи изтича във вторник.

" Аз считам, че в случай че те не спазят този период, търпението на обществото задоволително се е изчерпало и в последна сметка те ще си получат акта за неспазване на периода. Аз в действителност се надявам те да стартират укрепяне на оживелите елементи незабавно ", сподели арх. Димитър Ахрянов – основен проектант на Община Пловдив.

Полуразрушената постройка няма да бъде надстроявана и фасадата ще върне достоверния си тип. Проектантите ще дадат оферти по какъв начин да бъде възобновена вътрешността.

" Дадох рекомендация дървената структура, която все още е разрушена, по някакъв метод да бъде експонирана в това вътрешно пространство, тъй че да остане една безапелационна диря какво е представлявал този склад, по какъв начин е функционирал ", сподели арх. Петър Петров – шеф на Национален институт за недвижимо културно завещание.

Очаква се в останалите тютюневи хранилища на улица " Иван Вазов ", които горяха, също скоро да кипи живот. В общината към този момент са постъпили планове за възобновяване на част от постройките.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР