Това е поредно търсене на теле под вола. Това заяви

...
Това е поредно търсене на теле под вола. Това заяви
Коментари Харесай

С. Дянков: ЕС никога не би позволил китайски инвеститор да притежава стратегически обект като АЕЦ


Това е следващо търсене на теле под вола. Това съобщи във връзка рестарта на плана АЕЦ „ Белене” някогашният финансов министър Симеон Дянков. „ Сега се приказва за китайски вложител. Никога по никакъв метод Европейският съюз няма да разреши на китайски вложител където и да е в Европейски Съюз да има такава стратегическа инвестиция”, безапелационен бе Дянков пред Нова телевизия. Той прикани държавното управление да се откаже от плана за АЕЦ „ Белене”. Според него в този тип той съставлява губене на политическо време.

Той изясни, че е имало две страни до момента, пробвали такова нещо – Словакия и Унгария, като и двете са спрели. „ Шансът на България да има подобен вложител е нулев”, съобщи някогашният финансов министър. Дянков разяснява още, че в този момент е единственият вероятен миг да аплайваме за чакалнята на еврозоната в границите на идващите най-малко 5 години.

„ Ние държим европейското председателство, България дефинира политиките тези 6 месеца. Сега е моментът да кажем: „ Европа би трябвало да върви по законите, които самата тя е създала””, съобщи Дянков. По думите му изпълняваме всички критерии за това.„ Определено ще сме по-интересни за вложителите, в случай че сме в Еврозоната”, съобщи той.

„ Важно е да се каже, че в този момент аплайваме за чакалнята, там се чака най-малко 2 години и половина. Швеция да вземем за пример към този момент чака 9 години, преднамерено, те по този начин са решили. Сега е моментът да тръгнем нататък, тъй като това един път за постоянно ще отстрани тематиката България на първа скорост ли е, на втора ли е. Ние би трябвало да сме на първа скорост, това ни е шансът”, изясни Дянков.

Той е безапелационен, че идващите 5 години се обрисуват положителни от икономическа позиция за Европа. „ Не следва финансова рецесия в Европа в границите на идващите няколко години. Икономически идващите 3 до 5 години ще са положителни години за Европа. И време е и България, и цяла Европа да намерения по-дългосрочно”, разяснява Дянков.

„ Единственото предизвикателство, което имаме, е президентът Тръмп, само че не толкоз от икономическа позиция, а от позиция на тази зрелищна политика, или по-скоро представление, в сравнение с политика, която той се пробва да прави и по отношение на Европа”, съобщи Дянков.
Що се отнася до срещата Тръмп-Ким Чен-Ун, Дянков съобщи, че не чака нищо „ с изключение на доста шум”.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР