Това е поредно покушение срещу наши служители. Недопустимо е. Нашите

...
Това е поредно покушение срещу наши служители. Недопустимо е. Нашите
Коментари Харесай

Шефът на ИАРА проговори за бесния екшън с мутри и пребит държавен служител

Това е следващо нападение против наши чиновници. Недопустимо е. Нашите инспектори би трябвало да бъдат спокойни, когато идват на работа и извършват служебните си отговорности. Така шефът на ИАРА Галин Николов разяснява пред БургасИНФО нападението против 56-годишен чиновник на организацията по време на инспекция в региона на езерото „ Мандра “ в Бургас. За побоя са арестувани трима бургазлии, които са престъпно проявени – Марио Петров, Живко Радев и синът му Кристислав Радев. Николов уточни, че и тримата са добре познати, както на испекторите от ИАРА, по този начин и на полицията. „ Многократно са хващани. Чувстват се недосегаеми “, сподели той, представен от burgasinfo.com.
Пострадалият чиновник, дружно със свои двама сътрудници, са се отзовали на сигнал за противозаконен улов на риба. Във водата са били видяни две лодки. Двама от инспекторите са влезнали в езерото, а третият останал на брега. Когато е бил самичък, е бил атакуван.
„ Още нощес се видяхме персонално с него. Аз отидох на мястото на случая. Служителят е добре, сега е в Четвърто РУП и се води досъдебното произвеждане. Надявам се причинителите да бъдат арестувани за по-дълъг интервал и прокуратурата ще си свърши работата. “, сподели още Николов.
Той уточни, че досега няма ефикасни санкции за проявена експанзия против чиновници на организацията, има наказани за дребно безчинство. „ Ние се борим това да се регистрира като престъпно действие. Искаме да се криминализира бракониерството. Има към този момент импортирани оферти за промени в Наказателния кодекс, които касаят нас. Бракониерството не би трябвало да остане единствено административно нарушаване, а за него да има дейно наказване за период от 2 години при наново нарушаване “, сподели още Николов.
На тримата арестувани имат неведнъж съставяни актове. „ Изчакваме в този момент сътрудниците да се върнат от полицията и да напишем акт за осъществяване на противозаконен лов на риба. Ние не пращаме нашите инспектори на война, а да си правят работата и дръзвам да настоявам, че нашите чиновници си я правят. Но виждате при какви рискови обстановки работят. Лошото е, че ние сформираме актове единствено по Закона за рибарството и аквакултури, за което наказването е санкция. А в действителност бракониерите нанасят огромни вреди на рибните запаси. Борим се взаимно с фенове рибари и с асоциации да спрем това бракониерство. Бракониерите, в случай че бъдат хванати, би трябвало да лежат в пандиза “, акцентира шефът на ИАРА.
Трима престъпно проявени бургазлии са арестувани за побой над контрольор от Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури (ИАРА) край езерото „ Мандра “ в Бургас. Пострадал 56-годишен чиновник на организацията.
Екшънът се разиграл към 20.00 ч. нощес, когато в Четвърто Районно ръководство - Бургас е получено известие за случай, зародил наоколо до завод за риба, ситуиран в края на к-с „ Меден Рудник “ в посока с. Твърдица. Установено е, че 56-годишният чиновник, дружно с други двама свои сътрудници, правил служебните си отговорности по инспекция на сигнал за противозаконен улов на риба. Двама от испекторите със служебна лодка били в езерото, а третият е бил атакуван, обичай с юмруци и ритан в тялото от няколко мъже. След осъществяване на побоя нападателите избягали.

Докато разговаряли с потърпевшия държавен чиновник, служителите на реда видели, че наоколо минава автомобил „ Лада Нива “, с бургаска регистрация, чийто лидер не спрял при подадения сигнал, а нараснал скоростта си, пробвайки се да избяга. След малко гонене Ладата е била спряна, като е установено, че неин лидер е престъпно проявения Марио Петров, 32-годишен от Бургас. Водачът е тестван за приложимост на алкохол, като дрегерът отчел - 1,01 промила. Тестван е и за приложимост на наркотични субстанции, като апаратът отчел съществуване на кокаин, амфетамин и метамфетамин. Мъжът отказал да даде кръв за химичен разбор, като по случая е формирано бързо полицейско произвеждане. При осъществената инспекция на автомобила, е открито, че с него се придвижвали и 39- годишният престъпно проявен Живко Р. от с. Твърдица и 17-годишният му наследник – Кристислав Р.
Тримата мъже са разпознати от пострадалия държавен чиновник, като причинители на побоя. Задържани са със заповеди за полицейско задържане за период до 24 часа. 56-годишният потърпевш е разпитан в качеството на очевидец. Констатирано е, че в резултат на побоя пострадалият контрольор получил пострадвания в региона на лицето. Работата по случая продължава от чиновници на Четвърто Районно ръководство – Бургас.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР