Това е поредно недоразумение. Не, защото сме против и не

...
Това е поредно недоразумение. Не, защото сме против и не
Коментари Харесай

Ресторантьорите са недоволни от декларациите за младежи до 18 години: Поредният кьорфишек

„ Това е следващо неразбирателство. Не, тъй като сме срещу и не желаеме предотвратяване на децата от нездравословно влияние, само че в тази ситуация ненужно бюрократизираме “. Такъв коментар даде пред Нова телевизия Атанас Димитров от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Поводът - обсъжданите промени в закона за младежите до 18-годишна възраст да могат да излизат на открито след 22.00 ч. без компаньон, единствено в случай че носят декларация от родителите си.

Единствено с документа малолетните ще могат да влизат в заведения, кина, театри и търговски обекти. Такива ограничавания има и в този момент в някои общини, само че задачата е смяна на национално равнище. Ресторантьорите обаче са недоволни от въвеждането на тази мярка.

„ Ние нямаме контролни функционалности. Шегуваме се, че по този начин се закачат с нашия бранш, че към този момент би трябвало да назначим национална организация за ресторантьорска сигурност. За следващ път вършим непотребни документи, които знаем, че всеки може да фалшифицира ”, безапелационен е Димитров. Той изясни, че и в сегашния миг има закон, който се съблюдава, а точно лица под 18 години не могат да са в питейни заведения след 22 часа.

 „ Сега изкарваме някаква измислена декларация. Ясно е, че това е следващият кьорфишек, който няма да работи ”, уточни той.

Решението да няма деца в нощните заведения е на полицията и на постоянните инспекции в обектите, както и да се постановат санкции.

„ Някакъв документ в джоба на дете решение ли е? “, попита той.

Атанас Димитров съобщи, че сега даже в нарушаване на закона ресторантьори желаят персоналните карти на младежи в съмнителна възраст под 18 години, когато става въпрос за сервиране на алкохол.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР