Това е поредният лагер за опознаване на природното богатство на

...
Това е поредният лагер за опознаване на природното богатство на
Коментари Харесай

Българска фондация Биоразнообразие търси младежи за приключенски лагер в Сакар през май

Това е следващият лагер за опознаване на естественото благосъстояние на Сакар, което провеждат от фондацията.

Два от тях се организираха през есента на 2022-ра под управлението на специалисти ботаници, зоолози и миколози, а един - през май 2023-та година, който беше с фокус слагане на капково напояване в домашни градини в с. Орешник.

През 2024-та, от фондацията се връщат в обичаната планина за лагера “Дневник на природолюбителя ”. Той ще се организира от 24 до 26 май и е предопределени за младежи сред 18 и 28 години.

По време на лагера, те ще се срещнат с забавен планински регион, част от Зеления пояс. Ще опознаят локалните растения, инсекти, птици, влечуги и земноводни под управлението на специалисти. Ще научат повече за екотуризма и даже ще могат да снимат с джипиес туристически направления, подобаващи за наблюдаване на биоразнообразието в района. Ще схванат за резултатите на климатичните промени в Сакар -по-малкото превалявания, засушаването през летните месеци и по какъв начин това въздейства върху поминъка на хората, само че и върху биоразнообразието.

В подмяна, всеки участник би трябвало да е подготвен да разпространява наученото по време на лагера като изготви видео дневник, фоторазказ, научно известна обява или друго.

Участието в лагера става след авансово записване до 7-ми май в посредством формуляра - https://tinyurl.com/campsakar.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР