Това е поредната системна репресия и тормоз от страна на

...
Това е поредната системна репресия и тормоз от страна на
Коментари Харесай

Прокопиев: В страната има частна прокуратура

" Това е следващата систематична принуда и тормоз от страна на прокуратурата, която употребява най-разнообразни и видимо законови средства, с цел да ме сплаши " . Така разяснява пред bTV предприемачът Иво Прокопиев обиска на държавното обвиняване в офисите му в София от преди седмица.

Той съобщи, че по време на акцията не е бил на мястото, защото е имал пътешестване отвън страната. Прокопиев дефинира като " циркаджийско " настояването да бъдат предоставени документи за придобиването на предприятието " Каолин " от " Алфа финанс Холдинг " от 2000-2001 година Според него настояването по толкоз демонстративен метод на документи отпреди толкоз години означавало, че нещо не е напълно наред.

Бизнесменът уточни, че като се изключи че " Каолин " е било контролирано сдружение като концесионер, през по-голямата част от този интервал е било и обществена компания, която е била интензивно проверявана и от данъчните управляващи, и от КФН. По тази причина съгласно него въпросната акция е изцяло безплодна и ненужна драматизация.

Търси се репутационна обществена офанзива, безапелационен бе Прокопиев. Той посочи, че дружно с прокуратурата на мястото са пристигнали и " избрани жълти медии под контрола на Движение за права и свободи и Делян Пеевски ".
 Спецпрокуратурата тършува офис на Иво Прокопиев Обновена
Спецпрокуратурата тършува офис на Иво Прокопиев

Търсят документи, свързани с покупко-продажбата на " Каолин "

Запитан дали все още е обвинен, Прокопиев удостовери, че сега е обвиняем за пране на пари. Той уточни, че когато предното дело за EVN е било прекъснато, по неотложност му е било повдигнато ново обвиняване, а точно, че Управителния съвет на " Алфа финанс Холдинг " е трябвало да знае, че " Каолин " е добит нелегално и по тази причина договорката за продажба на Фондовата борса съставлява пране на пари. Според предприемача обаче сходно обвиняване е неуместно, защото съдът на три инстанции - в това число и Върховен касационен съд - е постановил, че при придобиването на предприятието няма осъществени противозаконни дейности.

Това е договорка с огромен интернационален вложител - няма по какъв начин при подобен вид транзакция да има нещо неправилно, изясни той.

По отношение на обвиняванията на някогашния началник на КПКОНПИ Пламен Георгиев Прокопиев съобщи, че поради хората, които оглавяват въпросните институции, те са изгубили репутацията си и са " морални отломки ". Каквото споделят, обществото би трябвало да го чете по тъкмо противоположния метод, уточни той.

Предприемачът бе безапелационен, че на прокуратурата не й харесва концепцията, че може да има свободно предприемачество у нас при корупционния модел, който владее сега . По тази причина тя се опитвала да потвърди, че триумф отвън публичните поръчки не е вероятен в България. Всеки, който се опитвал да играе по други правила, щял да бъде демонстративно осъден.
 Прокопиев съди България в Страсбург поради дейностите на КОНПИ
Прокопиев съди България в Страсбург поради дейностите на КОНПИ

Обвинението против него за Каолин било неуместно

Според Прокопиев протичащото се сега в страната е злокобно, тъй като имало частна прокуратура, ръководена от частни ползи. Зад фасадата на една демократична народна власт България е към този момент една приватизирана страна, уточни той.

Запитан каква част от сметките и парцелите му сега са запорирани, предприемачът изясни, че от 2017 година под запор са акции в част от сдруженията с негово присъединяване. Все още обаче КПКОНПИ не била подхванала нищо, с цел да стартира правосъдните дейности макар огромния медиен звук преди години.

Аз мога да се защитя единствено в съда, а КПКОНПИ се въздържа да влезе в съда, тъй като знае че няма никакви причини , изясни Прокопиев.

Той заяви и че сега води дело в Страсбург за противозаконните дейности на Антикорупцията. Не било значимо обаче компенсацията, а моралната победа .
 Алфа финанс дефинират обвиняванията против тях за безобразно деяние
Алфа финанс дефинират обвиняванията против тях за безобразно деяние

Обясняват приватизацията на " Каолин " като една от най-успешните
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР