Това е политическа атака срещу опозицията в България, в навечерието ...

Това е политическа атака срещу опозицията в България, в навечерието

СДС към Крум Зарков: Изгонването ни от „Г.С. Раковски“ 134 е политическа атака, заговор и отмъщение

Това е политическа офанзива против опозицията в България, в навечерието на парламентарни избори, показаха от Съюз на демократичните сили на конференция в централата им, по отношение на концепцията на служебния министър на правораздаването Крум Зарков постройката на Съюз на демократичните сили на „ Г.С. Раковски “ 134 да бъде дадена на европейските делегирани прокурори.

Румен Христов приветства публицистите в „ храма на демокрацията “.

Той уточни, че постройката се нуждае от главен ремонт. Добави, че са водени диалози с Кирил Петков, като министър председател, и регионалните шефове да се намерят наематели, с които да е допустимо Съюз на демократичните сили да съжителства, като вземе чартърен един етаж.

Сградата е знак на измененията и на прехода. Виждаме скрит план за политическо възмездие, сподели Христов.

Той сложи въпрос дали Крум Зарков стартира предизборната си акция за ръководител на Българска социалистическа партия с „ пиар на гърба на Съюз на демократичните сили “. Също и по какъв начин ще настани европейските прокурори в постройка, която се нуждае от ремонт и е рискова за обитаване. Румен Христов попита още няма ли други здания, които да се предложат на европрокуратурата, като посочи, че Съюз на демократичните сили поддържат работата на европейските делегирани прокурори.

От Съюз на демократичните сили обясниха, че в последните към шест години са се появили голям брой проблеми със постройката. Парното е спукано, дограмата е от 1968 година, половината от прозорците не се затварят, фасадата се разрушава, обясниха от партията. През годините от Съюз на демократичните сили са желали да създадат ремонт за сметка на наема, който заплащат, само че регионалната администрация не е могла да вземе решение.

Представителите на Съюз на демократичните сили споделиха още, че имуществото на партията е събрано и е в насипно положение в коридорите на постройката. За социална поръчка и осъществяване на капитален ремонт обаче ще са нужни към три години, прибавиха от Съюз на демократичните сили. „ Нашето предпочитание е да се изнесем краткотрайно отсам, да се направи ремонт, и да имаме един етаж, за който да плащаме наем “, посочи основния секретар на партията.

Преди началото на конференцията представители на Съюз на демократичните сили издигнаха плакати пред постройката с надписи: „ Долу ръцете от Съюз на демократичните сили “ и „ Държавна сигурност гони Съюз на демократичните сили “.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg