Това е подигравка - 3 години! Толкова ли струва един

...
Това е подигравка - 3 години! Толкова ли струва един
Коментари Харесай

Майката на убития Митко от Цалапица: Три години присъда е подигравка, толкова ли струва животът му?!?

Това е насмешка - 3 години! Толкова ли коства един човешки живот? Те са съучастници в ликвидиране и въобще не осъзнават какво са създали. Това сподели Атанаска Бакалова, майката на убития Димитър Малинов от Цалапица, откакто състав на Пловдивския областен съд осъди близнаците Борислав и Валентин Динкови, упрекнати като помагачи в укриването на Рангел Бизюрев.

Те получиха три години отнемане от независимост в първичен общ режим, като се приспада времето, в което са били в ареста, считано от 31.07.2023 година.

" Присъдата за мен е насмешка. Три години, на Митко живота след три години дали ще се върне? Едно " скърбя ", след година и три месеца, дали ще го върне ", сподели Атанаска Бакалова. 

Според нея близнаците въобще не са осъзнали какво са създали. Тя попита толкоз ли коства един човешки живот?

" За мен това не е естествена присъда. Те са съучастници в ликвидиране ", уточни още тя и добави, че се надява по другото дело, водено в Окръжния съд в Пловдив, да им се издигнат обвинявания за съучастничество в съзнателно ликвидиране.

Съдът призна за отговорни близнаците Борислав и Валентин Динкови за това, че на 20.07.2023 година в село Цалапица двамата в съучастничество са помогнали Рангел Бизюрев да се укрие. Беше постановено още да се върне на притежателя, намиращ се на предпазване в Министерство на вътрешните работи, автомобил, арестуван като материално доказателство. Двамата са наказани и да заплатят и по 3253 лв., половината от разноските по делото за експертизи и явяване на специалисти в правосъдното съвещание. 

В правосъдната зала прокуратурата изиска оптималното наказване от пет години отнемане от независимост поради множеството утежняващи отговорността условия и неналичието на смекчаващи такива.

" Подсъдимите по никакъв метод не показаха страдание за стореното, на досъдебното произвеждане не се признаха за отговорни и не са съдействали на органите на реда по актуалното произвеждане ", съобщи прокурор Димитър Костов. И добави, че прокуратурата ще се запознае с претекстовете на съда и ще реши дали ще апелира по този начин наложената присъда. 

След произнасянето на присъдата отбраната съобщи, че ще я апелира. „ Три години е прекомерно повишено наказване, аз желаех година и три месеца “, сподели пред медиите юрист Светлана Званчева, бранител на подсъдимите Борислав и Валентин Динкови. По думите ѝ те показват страдание от първата секунда, също така съгласно нея смекчаващите виновността условия са многочислени и са повече от отегчаващи, а такива не чуха от прокурора. Освен това са съдействали на полицията за откриване на обективната истина, счита тя. „ Това, което е заслужено за мен е година и три месеца, това което са лежали досега “, сподели още Званчева.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен период пред Окръжния съд в Пловдив. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР