Това е плах опит за представяне на единствено възможното в

...
Това е плах опит за представяне на единствено възможното в
Коментари Харесай

Проф. Росен Стоянов за кабинета „Денков-Габриел“: Широка коалиция без подписано споразумение

„ Това е нерешителен опит за показване на само вероятното в обстановката – необятна коалиция без съдружно съглашение и подписан документ “.

Това уточни в bTV Новините проф. Росен Стоянов, учител по политически връзки в Нов български университет.

„ Дано тези хора, които са поели цивилен дълг да се захванат с тази нелека задача, не бъдат жертвани. Дано да се прескочи и да мине повече време “, уточни той.

Мария Габриел и Николай Денков оповестиха, че е реализирано единодушие за състава на кабинет с втория мандат

„ От момента, в който Министерският съвет бъде конституиран, министър председателите на ротация ще носят отговорност. Друг е въпросът дали техните решения ще минават безпроблемно в тази обстановка в Народното събрание. Още през днешния ден се случи образно не разлом, само че разтърсване в единомислието, когато една част от депутатите гласоподаваха по този начин, че да бъде извадено следствието от прокуратурата “, добави Стоянов.

„ Движение за права и свободи и в този парламент ще се явява фактор, който в дадени моменти ще е нужен за случване на една или друга политика. От „ Демократична България “ би трябвало да дойдат по-ясни сигнали за какво и по какъв начин, какво се случи, че да седнат на една маса с Движение за права и свободи, а по-късно да заявят, че не е значимо кой ще поддържа правосъдната промяна, а е значимо да се случи “, сподели още преподавателят по политически връзки.

След това депутатите си викат един на различен и се приканват за пердах с изрази като „ К’во се криете, ела, бе! “

„ Преди стана въпрос за джентълменско съглашение. Едно е ясно, че джентълмените не се плюят. Някога вадеха шпаги. Това беше извънредно срамно и немъжко. Това не е добър старт на този парламент “, разяснява проф. Росен Стоянов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР