Това е първото свидетелство за директен сблъсък между Украйна и

...
Това е първото свидетелство за директен сблъсък между Украйна и
Коментари Харесай

FT: Москва обяви, че е убила петима украински военни, преминали границата

Това е първото удостоверение за пряк конфликт сред Украйна и Русия, откакто от Москва разположиха над 100 хиляди военни по границата с Киев.

Южният боен окръг на армията показва в изказване, че " диверсионна разследваща група “ е била открита в 6 часа сутринта в понеделник покрай граничното село Митякинская, Ростовска област. Твърди се, че Украйна е изпратила две бойни машини на пехотата, с цел да ги изтегля от бойното поле.

В заявката се показва, че двете транспортни средства са унищожени, а в следствие са починали петимата членове на диверсионната разследваща група, които са " нарушили границата на Руската федерация ". В известието се добавя, че съветски военни не са потърпевши. Няма обаче доказателства в поддръжка на изказванията.

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба съобщи в Twitter, че Украйна не е изпращала диверсанти или бронирани транспортни средства над границата с Русия и че не възнамерява сходни ходове. Външният министър прикани Кремъл да спре с производството на подправени вести.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР