Това е първото подобно откритие в пирамидата от 19-и век,

...
Това е първото подобно откритие в пирамидата от 19-и век,
Коментари Харесай

Сензация! Откриха Митичната Тайна Камера Във Великата Пирамида! Първо Видео!

Това е първото сходно изобретение в пирамидата от 19-и век, оповестиха международните осведомителни организации.

Откритото 30-метрово празно пространство е над Голямата изложба в пирамидата и има сходно сечение. Предназначението му е неразбираемо и не е известно дали е имало някаква функционалност.

Пирамида e наричана също Хеопсова на името на построилия я фараон, властвал от 2509 до 2483 година прочие н. е. Тя е висока 140 м, и е най-голямата в Гиза, в покрайнините на Кайро.

Посетителите й минават свити по дълъг тунел, с цел да стигнат до Голямата изложба, която е дълга 47 м и е висока 8 м. Новооткритото празно пространство е тъкмо над нея и е с сходни размери, само че не наподобява обвързвано с известните вътрешни коридори.

Хеопсовата пирамида има пространства, които съгласно експертите са направени от строителите, с цел да е по-стабилна структурата и да не рухне. Така са облекчавали натиска от горните каменни блокове, посочи Би Би Си.
Над по-високата Кралска камера да вземем за пример, има пет сходни пространства.

Един от ръководителите на екипа - Хани Хелал от университета в Кайро, е уверен, че празното пространство е прекомерно огромно, с цел да бъде предназначението му единствено структурно за понижаване на напрежението. Той обаче признава, че това е противоречив въпрос.

Международният екип е направил откритието с образна технология, която записва държанието на субатомните частици мюони, които минават през скалите сходно на рентгеновите лъчи, само че проникват по-дълбоко.
Учените разгласиха публикация за откритието си в сп. " Нейчър ", съобщи Българска телеграфна агенция. Те го дефинираха като " пробив ", подчертаващ какъв брой потребна може да бъде физиката на частиците в археологията.

Част от несигурността за естеството на откритието се дължи точно на неяснотата на данните от мюографията. Този способ е неинвазивен и се създава от 50 години за проучване на вътрешната част на разнообразни феномени и обекти - от вулкани до ледници, а също и на авариралите нуклеарни реактори във Фукушима.

Пирамидите в Гиза, последното от Седемте чудеса на античния свят, притеглят гости, откогато са издигнати като гробници за фараоните. Все още не е потвърдено по какъв начин тъкмо са построени, тъй че даже относително дребни открития провокират огромен интерес.

Миналата година, да вземем за пример, термално сканиране откри огромна особеност в Хеопсовата пирамида - три прилежащи камъка в основата й бяха с по-висока температура от останалите.

Напоследък имаше догатки също, че гробницата на Тутанкамон има незнайни предверия, само че проучванията с радар и други уреди не дадоха резултати.

Екипът, изследващ Хеопсовата пирамида, има хрумвания по какъв начин да продължи работата си, само че първо египетските управляващи би трябвало да издадат позволение.

" Концепцията в сходни случаи е да пробием доста дребна дупка. Искаме да използваме робот, който да премине през 3-сантиметрова дупка. Работим върху летящи роботи " - сподели Жан-Батист Муре от Френския народен институт за компютърни науки и приложна математика.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР