Това е първото нещо, което успяхме да направим. Един проект,

...
Това е първото нещо, което успяхме да направим. Един проект,
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Дадохме тласък на модернизацията на Българската армия

Това е първото нещо, което успяхме да създадем.

Един план, който беше в застой, беше преустановен през април 2022 година, а до тогава не беше пипнат, извънредно значимият план за бойната машина на пехотата, беше рестартиран “. Това заяви министърът на защитата Димитър Стоянов през днешния ден, 22 януари, в публицистичното предаване на Нова телевизия „ На фокус с Лора Крумова “. В коментар за постигнатото от служебния кабинет в региона на защитата министър Стоянов уточни, че под неговото управление е подписан контракт за придобиване на вторите 8 самолета F-16, работи се и по други планове като плана за придобиване на нови гаубици, който би трябвало да започва в най-скоро време. „ Друго, което сполучливо направихме, беше откриването на сметка във Федералната банка в Ню Йорк. „ Тази сметка не беше открита три години, вследствие на което България загуби над 10 млн. $. Това са скъпи пари за българската страна “, напомни министър Стоянов.

Министърът на защитата означи и помощта, която Българската войска оказва на популацията с осъществяването на задания в избавителни интервенции и с присъединяване в здравната евакуация на потърпевши и заболели хора, в това число в оказването на помощ на потърпевшите от естествените стихии обитаеми места. На въпрос какъв брой костват тези интервенции, той сподели: „ Човешкият живот е скъп. Армията е там, където би трябвало да бъде! “

На съвещанието на Контактната група за даване на отбранителна помощ на Украйна, което се организира на 20 януари в Рамщайн, Федерална република Германия, украинският министър е благодарил на България за оказаната поддръжка. „ Няма място за страсти. Служебният кабинет извърши решението на Народното събрание за даването на въоръжение и муниции на Украйна. България е парламентарна република “, съобщи министърът на защитата. Той изясни упреците към служебния кабинет за предоставената помощ със слабостта на парламентарно показаните партии. „ Обидно е държанието на българските политици, които нямат смелостта да кажат какво се е предписание “, съобщи министър Стоянов по тематиката за публикациите, излезли в непознати издания за изнесеното въоръжение, което е стигнало до Украйна през други страни, без решение на законните органи на страната.

В умозаключение министър Стоянов означи, че за него най-важно е да има последователност в политиките, които се водят в бранш „ Отбрана “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР