Това е първото ми и последно участие в политически проект

...
Това е първото ми и последно участие в политически проект
Коментари Харесай

Христо Казанджиев: Хидроенергийният потенциал на България не е оползотворен

Това е първото ми и последно присъединяване в политически план и главната причина да се включа интензивно е фактът, че Републиканци за България възприеха доста добре нашите хрумвания за промени в областта на енергетиката и подземните естествени благосъстояния. Това сподели енергийният специалист и координатор на бранш „ Енергетика “ в Републиканци за България Христо Казанджиев в предаването „ Делници “ на телевизия „ Евроком “.
Казанджиев разяснява построяването на „ Турски поток “ и обстоятелството, че макар че един газопровод с голям потенциал минава през Северозападна България, за газификация на общините в този район въобще не се приказва.

„ България направи всичко допустимо да достави газ на Сърбия, само че не и да зареди с природен газ личните си общини в един район, който е прочут с проблемите, свързани с стопанската система и развиването си “, посочи Христо Казанджиев.

„ Видимо нищо не се прави, с изключение на да се заявява включването на планове по една и друга причина, те не се осъществят или се осъществят и губят смисъл - да вземем за пример систематичната връзка Стара Загора – Комотини стана историческа. Терминалът за полутечен природен газ против Александруполис също. Всичко това би трябвало да се форсира и в този миг не виждам политическа воля да се осъществят тези планове, които са в полза на българската енергетика и на най-много в полза на българските консуматори “, добави Казанджиев.

„ Развитието на пазара, диверсификацията на доставките автоматизирано води до конкурентни цени на природния газ, нещо което към този момент се случи, само че не в подобен мащаб както беше планувано “, безапелационен е специалистът.

Той изрази страдание, че някои хрумвания, които са част от класическа дясна политика, не са били възприети от някои десни партии.

Казанджиев описа за част от акцентите, които влизат в политическата стратегия в бранш „ Енергетика “ на Политическа партия „ Републиканци за България “:

- Незабавно основаване на нова енергийна тактика, която да дефинира главните цели и ограниченията, които би трябвало да се подхващат за тяхното постигане;

- Развитие на нуклеарната енергетика;

- Реални дейности за диверсификация и действителни източници на природен газ за България, извънредно значими за понижаването на цените на силата за българските консуматори и за основаване на условия на конкурентна икономика;

- Развитието на редица хидроенергийни планове, защото потенциалът на страната не е оползотворен по най-пълния метод.

По думите му би трябвало да надстрояваме това, което е от изгода за страната.

„ Имам възприятието, че в името на едностранчивото развиване на енергетиката на всички планове, които биха генерирали голям положителен капацитет са спирани във времето “, съобщи Казанджиев.

„ По отношение на подземните естествени благосъстояния от Републиканци за България предлагаме два съществени целта: Да бъде върната собствеността върху общоразпространените подземни естествени благосъстояния на притежателите на земята, по този начин както е било до 1947-1948 година, когато са национализирани. Както и повишение на материалното богатство на хората, които имат или биха придобили подземни естествени благосъстояния. Второто ни предложение е за дълбока структурна и институционална промяна на практиката и системата за ръководство на минералните запаси “, приключи енергийният специалист.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР