Това е първото българско правителство, което няма приета управленска програма.

...
Това е първото българско правителство, което няма приета управленска програма.
Коментари Харесай

Борисов: Ще платим горчиво за това, което става ВИДЕО СНИМКИ

" Това е първото българско държавно управление, което няма призната управническа стратегия ". Това съобщи Кирил Ананиев от ГЕРБ на ексклузивен брифинг, който се организира в централата на партията.

Редом с него бяха водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, Томислав Дончев и Делян Добрев. От своя страна финансовите специалисти на партията разрушиха на пух и прахуляк бюджета, препоръчан от кабинета " Петков ".



" За първи път в историята ми се случва да гледаме бюджет за по 2-3 месеца ", разяснява първоначално Бойко Борисов.

" Имам 30-годишен стаж в Министерство на финансите и нямам спомен да се прави бюджет по този начин, като изключим 1997 година - знаете знак на какво е тя, да се прави бюджет месец за месец ", сподели Ананиев, който посочи, че по данни на новата власт се чака дефицитът да е 4,1%, само че " това не е същинската цифра ".



" Това са извънредно притеснителни трендове, които ще доведат или до увеличение на налозите или влизане в дългова серпантина ", сподели още Ананиев.

" Не помним такава рекордна инфлация от 2008 година насам. Идва безсистемно харчене на пари, а това е рисково ", сподели на собствен ред Делян Добрев.

" Има терзания, че политиката на държавното управление ще е да размени финансирането от Европейския съюз (ЕС) с дългово финансиране ", сподели пък Томислав Дончев.



" Всички като се изключи Кирил (бел. авт. Кирил Ананиев) са " просто Киро " и са младежи и мъчно се ориентират, то поради това аз съм задължен да предупредя българите - когато се усетите и разберете защо става въпрос след тези обилни тържества ще се усетите на 50 милиарда дълг и всеки идващ ще ви стиска колана и ще ви предлага постни пици.

Длъжен съм да ви предупредя, че ще платим горчиво за това, което сторихме ", сподели водачът на ГЕРБ.

" На тези млади момчета желая да им кажа - за два месеца ви изчезнаха 4 милиарда от сметките? Та вие откраднахте 4 милиарда? Ами, в случай че са 8?

Защо тихомълком взимате задължения по половин милиард всяка седмица? ", попита някогашният министър председател новите ръководещи.

В момента се дават пари на калпак без безусловно никаква политика ", безапелационен бе Борисов.

" И отново да предупредя българите - задълженията ще станат толкоз огромни, че Еврозоната въобще няма да им е приоритет. Само лихвите на година ще ни бъдат половин милиард.

Когато се усетите ще е доста късно.

Вече всеки си гледа единствено сметките за тока. Смъртността от Коронавирус е огромна, само че гладът е по-силен от ковида.

Хората се чудят по какъв начин да оцеляват! Инфлацията в магазините мина 30%, горивата гонят 3 лв., сметките са чудовищни, общините почнаха да стопират уличното осветяване.

" Схемата на новия кабинет е ясна - задължения, разпределяне на пари на калпак и до момента в който издържим, пък другите да се оправят след това ", заключи Борисов.

" Как Русия няма да си разрешат такова изявление за НАТО и България като нашият главнокомандващ разгласи, че Крим е Руски. Забравихте ли това? То е добре записано.

Чух, че завиждаме на триумфите на Кирил Петков - в противен случай! Адски се радваме! Ние също живеем в България и желаеме страната да е добре ", сподели Борисов.

Бившият министър председател заприказва и за контракта за добросъседство със Северна Македония и разгласи, че още по негово време в документа е било записано, че " двете страни няма и няма да имат териториални искания към другата страна ".

" Вчера актуализирахме третинка от нашия бюджет... от предходната година, а не бюджета за 2022 година. Кое го постанова това? Защото, в случай че Господ е споделил юни-юли ще зададем същия въпрос.

Абе, Г-н Петков, бе, не сме толкоз плиткоумни, нали единствено преди месец-два казахте, че ще има 8 милиарда повече? Вие виждате ли ги в бюджета?

С техните си изказвани те ни подават въпросите. Ако ще съберат 8 милиарда от битка с корупцията, то за какво взимат задължения?

Още си мислят, че са в предизборна акция, още си живеят в този свят ", съобщи още някогашният министър председател.

" Сега нямам работа и чета занимателни неща из мрежите. Даже мога да ви кажа нещо занимателно - новата власт ще ревизира всеки, които три месеца си заплаща задачите сметки за ток.

Не виждам и не чувам ръководещите, а чета обществените мрежи. Там животът не е напудрен, а е подобен, какъвто е ", по този начин Борисов отговори на въпрос по какъв начин може да се понижи цената на тока.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР