Това е първият провален Консултативен съвет за националната сигурност в

...
Това е първият провален Консултативен съвет за националната сигурност в
Коментари Харесай

Плевнелиев нападна Румен Радев за КСНС и Граф Игнатиево

Това е първият провален Консултативен съвет за националната сигурност в историята на президентството и главната виновност за това носи президента. Това сподели някогашният държавен глава Росен Плевнелиев .
Припомняме, че последното съвещание на КСНС, на което трябваше да се разисква антикорупционния закон и основаването на специфичен проверяващ орган, се състоя на два пъти, защото при първото съвещание не се събра кворум.
„ В месеците преди КСНС имаше два различни законопроекта, които е напълно обикновено да влязат в Народното събрание за разискване. Държавният глава по-скоро игра ролята на еднопартиен, в сравнение с надпартиен президент. Резултатът беше печален”, безапелационен е Плевнелиев.
По думите му българският народ е очевидец на тоталния неуспех на целия политически хайлайф по тематиката с корупцията.
На въпрос дали президентската институция би трябвало да назначава шефа на проверяващия орган за корупция, Плевнелиев е безапелационен, че не би трябвало .
„ Повече от шест месеца бях едноличен началник на тази страна, направих две служебни държавни управления. Представете си, президентът еднолично ръководи страната и еднолично назначава органа, който се бори с корупцията и неговия началник. Това значи, че президентът има безгранична власт и това не е добре”, разясни той.
Бившият държавен глава подлага на критика и дейностите на президента Румен Радев във връзка протеста на военните водачи от база „ Граф Игнатиево”.
„ Категорично не утвърждавам дейностите на летците. Това за мен оставя горчивото усещане и недоумение по какъв начин действа Конституцията. Не съм склонен и с дейностите на президента, който се опита да отбрани тези дейности, които са най-малко с настройката да бъдат противоконституционни”, сподели Плевнелиев.
Той не отхвърли, че във военната ни авиация има проблеми, само че акцентира, че военните би трябвало да съблюдават своята клетва и дълг.
На въпрос дали усеща виновност за положението на авиацията ни сега, Плевнелиев съобщи, че „ всеки един политик би трябвало да усеща виновност за положението на авиацията”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР