Това е първа визита на български министър-председател в страната. Тази

...
Това е първа визита на български министър-председател в страната. Тази
Коментари Харесай

Премиерът Борисов пристигна на официално посещение в Босна и Херцеговина

Това е първа аудиенция на български министър-председател в страната. Тази вечер Борисов посети военната база „ Бутмир “ и беседва с командващия въоръжените сили на Европейски Съюз в Босна и Херцеговина генерал-майор Антон Валднер и с командира на Щаба на НАТО бриг. ген. Робърт Хюстън.

В базата Бутмир министър председателят Борисов означи значимостта на интервенция „ Еуфор Алтеа “ и акцентира, че тя е от основно значение за поддържането на политическа и постоянна среда за сигурност в Босна и Херцеговина и за целия район на Западните Балкани. Той акцентира че Операцията обезпечава поддръжка за протичането на демократичните промени в страната и подкрепя Въоръжените сили.
Бойко Борисов, министър-председател: Вярвам, че българското присъединяване в нея също способства за постигането на задачите в тази тенденция.
Българският министър-председател и генерал-майор Валднер показаха удовлетворение от положителното съдействие на „ Еуфор “ с Щаба на НАТО в Сараево, като генерал-майорът даде висока оценка на българския контингент в състава на „ Еуфор Алтеа “.

Командирът на щаба на НАТО в Сараево бригаден военачалник Робърт Хюстън. Посрещна премиера дружно с щерка си която отвори чудесно български, тъй като майка ѝ е българка.

Двамата разискаха значимостта, която има щаба на НАТО в Сараево за сигурността в района и приобщаването на страната към евроатлантическите полезности.
Бойко Борисов, министър-председател: България поддържа активирането на подготовката на Босна и Херцеговина за НАТО и задълбочаването на положителното взаимоотношение сред Европейски Съюз и Алианса в областта на сигурността и защитата.
Той се срещна довечера и с военните от българския контингент в състава на „ Еуфор Алтеа “ и употребява опцията да ги поздрави за професионализма и напъните, които поставят при осъществяване на отговорностите си по време на задачата.

Сподели им похвалите които е чул за тяхната работа от военачалник Хюстън и майор Валднер.

Утре са формалните срещи на Бойко Борисов.

В рамките на визитата ще бъде подписано и съглашение за изменение на Спогодбата сред българското държавно управление и Съвета на министрите на Босна и Херцеговина за интернационалните автомобилни транспорти на пасажери и товари
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР