Това е първа оставка на висш член в кабинета на

...
Това е първа оставка на висш член в кабинета на
Коментари Харесай

Първа оставка на висш представител на правителството на Мелони

Това е първа оставка на върховен член в кабинета на Мелони, отбелязва Франс прес.

Сгарби заяви новината в телевизионно предаване в Милано и посочи, че решението му влиза в действие неотложно и че той ще осведоми в идните часове Мелони.

Сгарби, който е историк в региона на изкуствата и е на 71 години, е обект на няколко следствия. Той е обвинен, че е бил преподавател на конференции против възнаграждение, активност неразрешена за членовете на държавното управление. Сгарби е получил към 300 000 евро възнаграждения за лекции на разнообразни конференции или за това, че е приказвал при показване на книги или при разкриване на изложения. Той отхвърля тези обвинявания в спор на ползи.

Прокуратурата на Мачерата в същото време стартира следствие против Сгарби поради това, че имал картина, която датирала от 17-и век, която била открадната от палат край Торино и която била леко видоизменена, с цел да се прикрие противозаконния й генезис. Сгарби отхвърля и тези обвинявания.

Връзките на заместник-министъра с медиите също така бяха доста неприятни. Сгарби, който е податлив елементарно да се нервира и да не управлява приказките си, в понеделник обиди публицисти и им пожела да умрат. " Ако загинете в злополука, това доста ще ме зарадва ", споделяше той във видео, което се завъртя в медиите. Самият Сгарби съобщи по-късно, че е прочут с експлоадиранията си, само че че не е податлив към свирепост и че не желае гибелта на никого.

Сгарби е дълготраен парламентарист и в предишното е бил доближен на четирикратния министър председател на Италия Силвио Берлускони, умрял през юни предходната година, напомня Ройтерс.

При подаването на оставката си Сгарби разкритикува министъра на културата на Италия Дженаро Санджулиано, че не го е подкрепил против обвиняванията за нелегално приемане на възнаграждения, тръгнали, както той сподели, от анонимни писма против него.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР