ТОВА Е ОТКРОВЕНО НЕХАЙНА КНИГАПещера. Така я определя авторката. И

...
ТОВА Е ОТКРОВЕНО НЕХАЙНА КНИГАПещера. Така я определя авторката. И
Коментари Харесай

Цветана Чучева издава нова книга

ТОВА Е ОТКРОВЕНО НЕХАЙНА КНИГА

Пещера. Така я дефинира авторката. И споделя за какво:

„ Книгата нехае за вселенските, световни, национални, исторически, политически, религиозни, стопански, социални… И за всички останали тематики, с които се занимават значимите книги. Всяка страница е леговище от значимости. Тя е като симпатична задявка. Навярно ще натъжи метафизичен настроените и ще развесели шегобийците.

Тя е като някой да ти помаха по роднински от отсрещния тротоар.

Да не се сещаш кой беше този, само че след това дълго да ти се желае отново да го срещнеш. Тя е като в есенна по здрач да седиш със остарял другар на чаша искрящо лято. Тя е преживелиците, които не искаш да забравиш, до момента в който се тешиш, че ще ти се случат още веднъж. Тя е леко загадъчно пътешестване, което ще ти върне усета към непредвидени отклонения.

Тази книга предлага едно споделено пътешестване. Няма да ти е значимо за къде си тръгнал и къде тъкмо си дошъл. Защото в географското местонахождение няма нищо вълнуващо. Но ще усещаш, че постоянно си желал да се озовеш на това място или към този момент си бил и просто си се върнал. “

Цв. Чучева

Художник на корицата – Борис Стайков, Графично оформление – Елена Стайкова, Редактор – Цветанка Убинова, Рецензент – Магдалена Хаджиева, Издателство Belloprint.

…По тези крайбрежия един безбрежен влъхва е изтанцувал своя роман. Отдавна. Харесвал сгромолясвания. И в този момент го виждам. Все по този начин си седи на пясъка със запретнати крачоли и шепа бадеми. Отпива от чашата вино, преглъща елегиите на морето. Завещал ни е убеждението си, че това е всичко, от което се нуждаем.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР