Това е огромна гордост за нацията, за всички нас. Няма

...
Това е огромна гордост за нацията, за всички нас. Няма
Коментари Харесай

Боил Банов: Новият ресор на българския еврокомисар е огромна гордост за нацията

Това е голяма горделивост за нацията, за всички нас. Няма нещо, което да е по-обичано в тази страна, от образованието, културата, младежта и спорта. Това сподели в предаването "Плюс-минус " по Нова тв министърът на културата Боил Банов във връзка новия сектор "Иновации и юноша " на българския еврокомисар Мария Габриел.

Милиардите са доста в този сектор, само че не това е най-важното - най-важното е, че можем да се чувстаме горди от този сектор, че можем да се усещаме значими в развиването на Европа, съобщи Банов.

Той уточни, че си изяснява мненията, че новият сектор е намаляване за Мария Габриел, с наближаващите локални избори.
Тук са най-обичаните планове от българите като "Еразъм+ ", тук има и планове за финансиране на киното. Това е най-хубавото допустимо за България. Този сектор засилва хората – виждаме, че те незабавно се питат какви са опциите. Това може би ще бъде секторът, който най-вече ще се развива в идващите години, съобщи Банов.

В отговор на въпрос за мненията за нередности във връзка проекта за построяването на мансарден етаж на покрива на една от най-забележителните здания на София, която се намира на ъгъла на ул. "Иван Вазов " и ул. "Раковски ", министърът на културата съобщи: "Няма никаква шашма, има някаква заигравка на избрани хора, които или не схващат защо иде тирада, или се пробват да го модифицират, с цел да основат напрежение. Няма повдигане на равнище, няма надстрояване. Въпросният етаж и в този момент го има. Когато е почнала реконструкцията на постройката, тя е била с мансарден етаж, както ще бъде и в този момент. А и това са работни планове ".

Плочките над Ларгото ще се чупят, до момента в който минават тежки машини от горната страна, сподели той, запитан за различен проблем от последните месеци. Архитектите работят по план дали могат да са по-устойчиви и да се сложат кашпи. Добре е да се откри някакво по-стабилно решение, уточни министърът.
Ако има някакви неточности, те са проектантски, те си поемат разноските. Гражданите не поемат никаква тежест за тези поправки, безапелационен е Боил Банов.

Той разяснява и рецензиите за разточителни държавни разноски за присъединяване на страната ни във Венецианското биенале по изкуствата.
В програмата ни задачата беше България да се върне на Венецианското биенале. Държавата гласоподава 500 000 лв.. Всички тези пари са употребявани ясно и са оповестени на уеб страницата на Министерството на културата. Отчетите ще дойдат през ноември. Това, което се случва дотук, е голям труд и самопризнание. Биеналето до момента е посетено от 12 000 души. Над 600 души е имало на откриването, а измежду тях туристи няма – това са шефове на галерии, куратори, сподели министърът на културата.

По думите му, занапред следва да вземем най-важната поука от случая с оперната певица Дарина Таков. Тя е обвързвана с нещо доста просто – би трябвало да намерим механизъм не да чакаме някоя от нашите известни звезди, а да ги каним, да ги мотивираме, да ги молим да влизат в междинното ни обучение, с цел да може нашите деца да са по-одухотворени, съобщи още Боил Банов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР