Това е обемът замърсители, отделени в атмосферата от 13 милиона

...
Това е обемът замърсители, отделени в атмосферата от 13 милиона
Коментари Харесай

Кучетата и котките били вредни за атмосферата

Това е размерът замърсители, отделени в атмосферата от 13 милиона автомобила.
Всичкият този размер се отделя, с цел да бъде създадено месото, което нашите космати другари ядат, оповестява ново изследване.

Отглеждането на добитък за месо изисква земя, вода и сила. В резултат на това в околната среда навлизат доста парникови газове, задържащи топлота.
За производството на кг свинско са нужни 24 кг въглероден двуокис , а с цел да получите 1 кг говеждо месо - 1000 (хиляда) кг CO2.

Когато приказваме за изменението на климата, ние постоянно пресмятаме какъв брой месо ядат хората.

Но Грегъри Окин, географ от Калифорнийския университет в Лос Анджелис, желае да се концентрира върху потреблението и от животните.

Чрез преброяването на броя на кучетата и котките в Съединени американски щати, междинната им тежест и съставките на диетата им, Окин е пресметнал какъв е въглеродният отпечатък, който нашите другари оставят в атмосферата.

Резултатите са, както следва:

Американските котки и кучета употребяват 19% от общите калории, употребявани от хората, само че защото те нормално ядат месо, домашните любимци ядат към 30% от калориите от скотски генезис които употребяват хората в Съединени американски щати.

Кучетата и котките, също по този начин отделят количества изпражнения с размер, равняващ се на 30% от тези, които отделят хората.

Това число е равно на количеството отпадък, изхвърлен от 6 милиона американци или популацията на Масачузетс, заключава изследването.

Американските кучета и котки са виновни за производството на съвсем 64 милиона тона метан и азотен оксид , два мощни парникови газове, които способстват за климатичните промени, демонстрират оценки на откривателя.

Резултатите от изследването са значими, защото известността на домашните любимци се е нараснала внезапно в Азия, което значи, че ще се усили екологичният отпечатък на кучетата и котките.

Напомняме, че горните данни са единствено за американските домашни любимци.

Може да се допусна, че единствено късчета нискокачествено и отпадъчно месо стават храна за домашни любимци, тъй че в случай че животните не ги изядат, въпреки всичко ще паднат в боклука.

Но в Съединени американски щати притежателите на котки и кучета все по-често хранят косматите си другари с деликатеси , които съдържат висококачествено месо (годни за консумация от човека). Това значи, че домашните любимци ядат освен остатъците от месо или субпродукти.

Следователно делът на месото, което те употребяват, би трябвало да се прибави към употребяваното от хората месо.

Изследването не демонстрира какво биха могли да създадат притежателите, с цел да разрешат този проблем: в последна сметка, котките - даже повече от кучетата, се нуждаят от протеин.

Но притежателите би трябвало да бъдат по-предпазливи при избора на съставките на храна за домашни любимци, да вземем за пример да избират растителни протеини или просто да понижат порциона им.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР