„Това е обективна необходимост - да имаме нова ядрена централа

...
„Това е обективна необходимост - да имаме нова ядрена централа
Коментари Харесай

Таско Ерменков, БСП: Доказахме социалния вектор с ролята ни в бюджета

„ Това е справедлива нужда - да имаме нова нуклеарна централа и доста от нещата, които се случват през днешния ден потвърждават и правотата на Българска социалистическа партия през годините да се бори за този план, тъй като в случай че той беше осъществен 2016 година в този момент щяхме да имаме над 2000 мегавата произвеждаща електрическа енергия ", това сподели в ефира на Българска национална телевизия членът на Изпълнителното бюро на левицата и енергиен специалист Таско Ерменков. Той добави, че АЕЦ „ Белене " не е завещание от социaлизма, а една нужда, с цел да се случат нещата.

„ Това, че всичко е тръгнало от социализма приказва, че имаме много накриво разбиране за предишното си. "
По думите му нуклеарните мощности са записани и в съдружното съглашение, с цел да няма подозрения, че това е верният път към строителството на централата. „ От Българската социалистическа партия призоваваме да се придържаме към съглашението. Времето тече и няма време от тук нататък и е хубаво този разбор, за който приказваме да бъде иницииран ", сподели социалистът.

На въпроса дали вижда опасност в думите на министър председателят Кирил Петков по отношение на АЕЦ „ Белене " Таско Ерменков уточни, че в случай че анализът покаже, че има потребност от Белене, значи то ще се реализира. „ Записали сме, че би трябвало да развиваме нуклеарната енергетика, записали сме, че има нужда от нови нуклеарни мощности, в това никой не се съмнява към този момент, включително и „ Демократична България ", които първоначално бяха много скептични. Пътят върви натам. Ако желаеме и ние да сме в зеления бранш е хубаво да си развием нуклеарната енергетика ", добави още той.

Енергийният специалист сподели, че това, което би трябвало да се направи с " Булгаргаз " е да се избегнат медиаторите. Ерменков даде образец с доставянето на дърва за огрев на налични цени - една самодейност на вицепремиера Корнелия Нинова и министърът на земеделието Иван Иванов. „ Правим всичко допустимо тази политика с медиатори и далавера да бъде изкоренена, с цел да стартираме да работим в една конюнктура на бистрота, на липса на корупция ", сподели още социалистът.

„ Ние би трябвало да вършим вярната политика, с цел да може хората да схванат, че са създали верния избор. Това става с мудна, методична работа, не става с магическа пръчка ", сподели в допълнение Ерменков.

На въпроса дали ще се оправи страната с галопиращите цени на ток, газ, хранителни артикули Таско Ерменков уточни, че тези цени не са единствено в България и страната прави всичко допустимо да се оправи с тях, като се стартира с обезщетения на високите цени на електрическа енергия и газ. „ Не може 12 години страната да е вървяла на заден ход, да са разрушени съществени инфраструктурни и логистични връзки вътре във взаимоотношението на институции, стопански субекти, хора и политици. За по-малко от 60 дни няма по какъв начин да бъдат поправени тези неща. Но те могат да се случат с напъните на цялото общество ", добави още социалистът.

„ Изчистването на образа на партията е един натурален развой. Става въпрос за изчистването на лицето на Българска социалистическа партия. ", уточни в умозаключение Таско Ерменков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР