Това е новият Tesla Model 3 Highland

...
Tesla Model 3 вече се продава от шест години и
Коментари Харесай

Tesla Model 3 вече се продава от шест години и през този период е получил различни малки настройки и актуализации. Сега изглежда, че новата актуализация на Project Highland може да донесе цялостно обновяване на популярния среден електрически седан.

Актуализация: 31/08/23 21:05. ET: Тази статия е актуализирана с подробности, публикувани от Tesla относно обновяването на Model 3.

Изтекли изображения на новия Model 3 бяха публикувани на страницата в Twitter на Cochespias, испанско-езичен автомобилен акаунт която е специализирана в шпионски снимки и изтичане на информация. Изтеклите изображения, също споделени във форума, изглежда са снимки, направени на екран, с показалци на мишката и ефекти от моаре, видими на снимките. Тяхната автентичност вече е ясна, като Tesla публикува подробности за обновения Model 3, както е обхванато от InsideEVs.

Отпред, най-впечатляващата промяна е в предната част, която е по-гладка и по-чиста от преди. Докато долният отвор на решетката остава, малките гнезда за фарове за мъгла, които преди бяха монтирани ниско от двете страни, бяха премахнати. Фаровете също са променени към по-елегантен дизайн с добре интегрирани дневни светлини. Предните калници и вратите също имат нова лента около зоната на мигачите.

Изображенията показват значителни промени и отзад, с подобно на дифузьор устройство, което се врязва в бронята отзад. Това е контраст със сравнително обикновената задна броня, виждана преди на Model 3. Ограничената разделителна способност на снимките ни пречи да видим колко драстична е промяната и дали има действителни промени в аеродинамиката или просто промени в стила. Задните опашки също получиха по-модерен дизайн, подобен на нокти.

Освен това, което виждаме тук, актуализацията е настроена да внесе по-широка гама от промени в основите на модела, както The Drive разгледа по-рано . Основната концепция изглежда включва намаляване на броя на компонентите за спестяване на разходи, като същевременно актуализира външния и вътрешния вид на автомобила, за да остане свеж в очите на клиентите.

Актуализирани стойности на обхвата на WLTP за модел 3 със задно задвижване вижте стандартният модел постига 344 мили с 18-инчови колела, докато моделът Long Range ще постига впечатляващите 421 мили. Това е прилично подобрение от приблизително 12 процента спрямо сегашния модел 3, който публикува данни за пробег по WLTP от съответно 305 и 374 мили. Данните за пазара в САЩ ще бъдат различни, поради цикъла на тестване на EPA, но това показва, че все пак ще има по-голям диапазон.

Съобщава се, че Model 3 също е актуализиран отвътре. Новият интериор се отличава с алуминий и нови тъкани, със свежа система за околно осветление, осветяваща кабината. Кабината също е подобрена звуково, според Tesla, с нови акустични стъкла и звукоизолиращи материали. Други промени включват нов 8-инчов екран на задния дисплей с информационно-развлекателни и климатични контроли, нови контроли, монтирани на волана, които заменят монтираните в колоните дръжки, и по-тънки рамки на основния 15,4-инчов екран на информационно-развлекателната система.

Източниците са също по-рано посочи, че актуализацията на Project Highland първо ще влезе в производство в Gigafactory Shanghai, с някои индикации, че производството вече е започнало. Заводът на Tesla във Фримонт, Калифорния почти сигурно ще произвежда нови фейслифт модели на свой ред. Настоящите доклади показват, че доставките ще започнат през октомври за Европа и Близкия изток. Tesla все още не е обявила наличност за пазара в САЩ.

Опресняването има много смисъл предвид все по-дългия престой на Model 3 на пазара. Tesla е изправена пред нова конкуренция всяка година, тъй като все повече конкуренти запълват пазара на EV седани. Компанията ще се надява, че актуализацията ще поддържа силни продажби в партньорство с нейната агресивна ценова стратегия.

Имате ли съвет? Уведомете автора: [email protected]

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР