Това е нещо като паноптикум. Всичко изглежда много идиотски: някаква

...
Това е нещо като паноптикум. Всичко изглежда много идиотски: някаква
Коментари Харесай

Аня от Донецк: С кого да воюваме? Кой ни напада?

Това е нещо като паноптикум. Всичко наподобява доста идиотски: някаква незабавна евакуация... Тишина. Ставам сутринта и узнавам от новините: „ Донецк беше гръмък “. Какъв " звук "?! Споменават моя жилищен регион. След вчерашните известия на Пушилин (председателя на Донецката национална република), несъмнено, не спяхме през нощта, беше ужасно. През цялата нощ един път чух “шума”, все едно е от продънен шумозаглушител на кола. От 2014 година ние сме наясно какво и по какъв начин " шуми ". Сега е безшумно. Гледам през прозореца - всички коли са на мястото си, никой на никое място не потегля. Обаждам се на другари в други региони - същото, всичко си е на мястото. Те даже демонстрират по малкия екран, че тълпите не отиват в пунктовете за евакуация. Да, идват рейсове, споделят, че сякаш към този момент са откарани 10 000 души. Но кои са тези хора, за какво бягат някъде, от кое място са, просто не разбирам. Имаше евакуация през лятото на 2014 година, само че тогава някак картината отговаряше на казаното по малкия екран. Хората в действителност бяха изплашени.

Сега по новините демонстрират баба с дете в учебна възраст и тя споделя, че безусловно няма живот под обстрел. Тогава се оказва, че тя е от квартал Будьоновски. Това е най-тихият регион. Там даже колите не се чуват, всичко беше умерено до нощес. Е, доколкото по принцип сме спокойни през последните няколко месеца, нищо ново не се е случило. Изведнъж - бам: Пушилин с уплашено лице афишира, че, споделя, „ приятели, вършим незабавна евакуация, Ако имате въпроси, апелирам, свържете се с локалната власт “.

Да, несъмнено! Може да си помислите, че имам написан на челото телефонен номер на регионалната администрация. И какво значи " незабавно "? Какво в действителност се случи? Освен това той приказва в четири часа следобяд, а рейсовете потеглят в осем. Тоест бяха дадени четири часа хората да се провеждат. Днес се схваща, че изказването на Пушилин е записано на 16 февруари. И по какъв начин да му се има вяра?!

Обявиха готовност на всички и всичко. Мъжете под 55-годишна възраст не се пускат от Донецк в Русия: те би трябвало да останат и да се бият. С кого? Кой нападна? Ако тук свистеше и гърми, както беше през 2014–2015 година, най-малко нещо щеше да е ясно. До през вчерашния ден си мислех, че в този момент ще се въртим в тази полуда известно време, след това някой ще язди на бял кон и ще каже: „ Разбрахме се! “ Но в този момент желаят да изведат 700 000 души от Донецк. Целият Донецк. Очевидно остава да се изтеглят 690 хиляди. Защо отиват някъде тези хора, от какво бягат - не знам, измежду моите познати няма хора, които да се втурнат към евакуацията.

Взривиха колата на шефа на националната милиция. Взривиха я някак акуратно, до момента в който беше сама на паркинга. Освен това самият той в никакъв случай не е карал тази кола, с изключение на на паради. И това е какво, за какво е това? Кой да повярва?

Имам възприятието, че това са някакви особено насадени в обществените мрежи хора, които пишат. Защото чета: " Петровка (Донецка област. - И. Т.) - гърмежи. " Но къде тъкмо са тези гърмежи и пукотевица, какво значи, че е вдигнат " звук "? Нито дума. И тогава същинските поданици на Петровка пишат: Нищо сходно няма, всичко е безшумно, тук - отвориха прозореца, вижте, безшумно е.

Транспортът работеше сутринта, родителите ми прекараха нощта, тъй че умерено се прибраха вкъщи. Между другото, в същата тази Петровка и там е безшумно и умерено. Комуникацията нощес в локалния клетъчен оператор в действителност имаше дребни разстройства – като в новогодишната нощ. Сега всичко работи. Е, да, от понеделник се анулират някои часове в учебните заведения. Но магазините работят, пазарите работят. Но в обществената мрежа някакви пиша: О, стрелят по нас, градът се тресе. Веднага някой дава отговор: В друг Донецк ли живеем? Къде стрелят?

Вчера сутринта налягането на водата в къщата ни спадна. Днес оповестяват: снаряд попаднал в помпената станция. Е, несъмнено, какво друго, снаряд ще е, а не орех…

Казаха ни, че някакъв интернат " Звезда " одобряват хора в Ростовска област, а на границата сякаш са опънати палатки за проби за covid. Например здравите хора ще бъдат откарани в интернат, а болните в лечебни заведения. Тоест тези палатки не са за инспекция и систематизиране. Освен това рейсовете, както ми споделиха, откарват бежанци единствено до границата, по-късно хората вървят пешком, а в Ростовска област щели да ги качват на други рейсове. Кой дава отговор за това? Не вярвам…

Твърди се, че срокът за бежанците е две седмици. И какво ще е по-късно? Ще се оправи ли всичко още веднъж след две седмици? И по какъв начин ще се върнат, в случай че в действителност са изпратени да вземем за пример в Архангелск? Или си мислят, че ще останат там, ще си купят жилища, къщи? С какви пари? През 2014 година по някаква причина мнозина мислеха, че в този момент ще бъдат отведени в Крим. Но ги закараха в Челябинск и по никакъв начин не им хареса. А учене, работа и други неща? Четох и в новините, че снаряд паднал в Ростовска област, на към километър от границата. Украинци стреляли, какви идиоти. Но за какво ще стрелят по жилищни здания в някакво село на границата с Русия?

Всеки ден ни описват какво се случва в Русия и света. Има публицисти, които не се опасяват да кажат истината. Но Русия е страна, в която управляващите непрекъснато желаят да забранят нещо, в това число не разрешават да се споделя истината. А би трябвало да има медии, които да не престават да се занимават с същинска публицистика. Независима публицистика.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР