Това е нервнопаралитичното вещество, с което се твърди, че е

...
Това е нервнопаралитичното вещество, с което се твърди, че е
Коментари Харесай

Москва: Никога не сме разработвали ”Новичок”

Това е нервнопаралитичното вещество, с което се твърди, че е бил токсичен някогашният съветски шпионин в Обединеното кралство Сергей Скрипал. Това е декларирал през днешния ден съветският заместник-външен министър Сергей Рябков, представен от организация Интерфакс, предадоха Франс прес и Ройтерс.

"Не е имало никаква стратегия за създаване на химически оръжия с името "Новичок " нито в Съюз на съветските социалистически републики, нито в Русия ", сподели той.

Руският специалист Игор Никулин обаче сподели по-рано, че през 90-те години на предишния век Русия е унищожила всичките си ресурси от отровата "Новичок ", като това е станало благодарение на Съединени американски щати.

Ликвидирането на запасите от "Новичок " е станало в обект от руско време в Узбекистан - Нукус. Той бил употребен от Съветския съюз при създаването на неговите химически оръжия.

Никулин, който в предишното е бил и консултант на Организация на обединените нации, добави, че "американците също по този начин взеха част от техниката за производството на този газ на американска територия ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР