Това е непоносима жестокост, каквато Европа не е виждала от

...
Това е непоносима жестокост, каквато Европа не е виждала от
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: Путин е отговорен, той избра да води тази война

" Това е непоносима свирепост, каквато Европа не е виждала от доста десетилетия. Взимането на прицел и убийството на цивилни е военно закононарушение. " Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

" Путин е виновен, той избра да води тази война, носи отговорност за жестокостите, за жертвите и останалите провали в Украйна. Нашата отговорност е да подкрепим украинците, както вършим от години ", добави той.

" Действията на Русия основават опасност за всеки от нас. НАТО има отговорността да не позволява спорът да излезе от границите на Украйна, другояче ще има още повече гибел и съсипия. Никога няма да признаем нелегално завзети украински територии ", съобщи Столтенберг.

Той уточни, че украинският президент Володимир Зеленски и украинците би трябвало да преценяват какви условия одобряват за подписване на спокойно съглашение. Столтенберг добави, че ситуацията на бойното поле въздейства на договарянията с Москва.

Генералният секретар изрази очакване на съвещанието на министрите да бъдат взети решения за поддръжка на сътрудниците на НАТО, които са уязвими на съветските закани и опити за интервенция, измежду които уточни Грузия и Босна и Херцеговина/БТА
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР