Това е неоправдана агресия и пряка заплаха за международния мир,

...
Това е неоправдана агресия и пряка заплаха за международния мир,
Коментари Харесай

Русия осъди атаките срещу хусите и одобри идеята за две държави в Израел

Това е " неоправдана експанзия " и директна опасност за интернационалния мир, сподели съветският външен министър в Ню Йорк, прибавя Българска телеграфна агенция.

Лавров прикани също за освобождението на всички израелски заложници, взети от палестинското ислямистко придвижване " Хамас " в линията Газа. Русия поддържа също по този начин и прекратяването на огъня в спора.

Лавров се изрече и в поддръжка на решението за две страни за Израел и палестинските територии, като разкритикува израелския министър-председател Бенямин Нетаняху и други членове на държавното управление за това, че отхвърлят такова решение.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш също разкритикува отхвърлянето на решението за две страни от страна на Израел.

" Трайното слагане на завършек на израелско-палестинския спор може да бъде реализирано единствено посредством решението за две страни ", сподели Гутериш пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

" Този отвод и отричането на правото на държавност на палестинския народ ще удължат за неопределен срок спора, който се трансформира в съществена опасност за международния мир и сигурност ", добави той.

Съединени американски щати, Германия и Европейски Съюз, също се съгласиха с решението за две страни и сега ускоряват натиска върху съперниците на този проект.

Палестинското ислямистко придвижване " Хамас " също отхвърля решението за две страни. Според него самостоятелна, демократична и демилитаризирана палестинска страна би трябвало да съществува спокойно дружно с Израел.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР