Това е нелепо. За какво изобщо използваме технологията за видеоповторения.С

...
Това е нелепо. За какво изобщо използваме технологията за видеоповторения.С
Коментари Харесай

Дузпата, която предизвика вълнения в германския футбол

Това е неуместно. За какво въобще използваме технологията за видеоповторения ".

С тези думи нападателят на " Вердер " (Бремен) Макс Крузе изрази раздразнението си от метода, по който тимът му загуби полуфинала за Купата на Германия от " Байерн " (Мюнхен). Баварците стигнаха до триумфа с 3:2 със противоречива дузпа, отсъдена за нарушаване против Кингсли Коман в 78-ата минута.

Ситуацията възобнови тематиката за изгодите от системата за видеопреглед и човешкия фактор при решението. Отсъждането провокира разнопосочни отзиви, като въпросът стигна до високите етажи на немския футбол.

Според ръководителя на технологията към Германския футболен съюз (DFB) - Йохен Дреес, съдията Даниел Зийберг е трябвало да се допита до системата, с цел да вземе осведомено решение.



" Очакваме, че технологията прави оценка обективно дали дадена обстановка попада в явно наказуеми или ненаказуеми области и дали усещането на съдията е неверно. Ако има един от факторите за потребление на системата, то прегледът на обстановката е наложителен ", споделя Дреес в обява на уеб страницата на DFB

" В полуфинала сред " Вердер " и " Байерн " това за жалост не се случи в 78-та минута, тъй като връзката сред съдията и технологията не протича безпрепятствено. От позиция на техническото решение ние считаме присъждането на дузпа за погрешно ", се споделя още в известието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР