Това е най-високата сума за последните 6 месецаРазмерът на финансовата

...
Това е най-високата сума за последните 6 месецаРазмерът на финансовата
Коментари Харесай

Украйна получи рекордна финансова помощ от САЩ

Това е най-високата сума за последните 6 месеца

Размерът на финансовата помощ, която Украйна е получила от задгранични донори, е 4,6 милиарда долара, което е най-високата сума за последните шест месеца, разгласи през днешния ден украинският министър на финансите Серхий Марченко, съобщи БГНЕС,.

" Тези средства са доста значими за нас. Те ни разрешиха да увеличим размера на средствата, получени от донори през август, до 4,6 милиарда долара. Това е най-голямата сума за месец, която сме получавали през последните шест месеца ", сподели той по телевизионния канал " Рада ".

Според Марченко средствата, получени от западните страни, са разрешили на Украйна да финансира всички нужни бюджетни разноски.

На 24 август украинският министър председател Денис Шмигал съобщи, че бюджетът на страната е получил 3 милиарда долара като първи транш от безвъзмездната помощ от Съединени американски щати в размер на 4,5 милиарда долара. В началото на август украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Европейски Съюз изкуствено забавя макрофинансовата помощ за Украйна в размер на 8 милиарда евро.

По-рано заместник-ръководителят на украинската президентска канцелария Игор Жовква упрекна Германия, че блокира макрофинансовата помощ в размер на 9 милиарда  евро. По думите му, Украйна към този момент е получила 1 милиарда евро, само че Германия и някои други европейски страни бавят даването на останалите 8 милиарда евро.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР