Това е най-високата стойност от 11 март насамГазът в Европа

...
Това е най-високата стойност от 11 март насамГазът в Европа
Коментари Харесай

Газът с нова рекордна цена - 135 евро за мегаватчас

Това е най-високата стойност от 11 март насам
Газът в Европа нараства внезапно за трета поредна сесия на търговия, достигайки тримесечен връх от 135 евро за мегават час.

Това става откакто съветската компания „ Газпром “ понижи подаването на синьо гориво за Германия през „ Северен поток 1 “ с 60% и с 15% подаването на газ за италианската компания Eni. Информацията пък пристигна след мощен спад на потенциала на Съединени американски щати за експорт на газ към Европа след детонацията в основния американски експортен капитал Freeport LNG в Тексас.

От Freeport разгласих по-рано тази седмица, че поради детонацията нейните индустриални мощности ще да могат да възстановят оперативните си индустриални равнища едвам на по-късен стадий през 2022 година Трябва да се има поради, че близо 68% от творби в в Freeport LNG полутечен газ се доставя за Англия и Европейския съюз, като в това време оборудването в Тексас съставлява съвсем 17% от потенциала за втечняване на природен газ на Съединени американски щати.

Цената на синьото гориво стартира да се повишава в Европа от вторник насам от равнища под 84 евро за мегаватчас (MWh) към сегашен утринен връх към 135 евро - най-високо ценово равнище от 11 март насам, преди опит за стабилизация на цените на нидерландския газов хъб TTF към 130 евро за MWh.

Намаляването на газовите потоци идва на стадий, когато Европейски Съюз се стреми да запълни хранилищата си за зимата, като в същото време дава обещание да намали
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР