Това е най-високата им стойност от шест години насамФлагманите на

...
Това е най-високата им стойност от шест години насамФлагманите на
Коментари Харесай

Средната цена на Samsung смартфоните гони 300 долара

Това е най-високата им стойност от шест години насам

Флагманите на Samsung и останалите марки на пазара за смарт телефони нарастват
(снимка: CC0 Public Domain)

П азарът на смарт телефони тази години се открои с повишаване на доста от флагманските модели. Това докара до повишаване на междинната цена на устройствата, предлагани от водещите производители.

Така да вземем за пример, смарт телефоните от най-голям клас на Xiaomi и OnePlus към този момент костват не 600, а към 1000 $, до момента в който цената на Samsung Galaxy S20 Ultra доближава невероятните 1400 $ преди налози на пазара в Съединени американски щати.

Според обява на Korea Herald, междинната продажна цена на смарт телефоните Samsung е повишена доста тази година. Показателят за първото тримесечие е най-високият за последните шест години.
още по тематиката
По-конкретно, междинната цена на Samsung смарт телефон доближава 292 $ през първото тримесечие, което е с 8,5% повече в сравнение с преди една година и с 20,7% над цената от четвъртото тримесечие на 2019 година

Все още не е ясно на какво равнище ще приключи годината като цяло за Samsung, само че през 2019 година междинната продажна цена на смарт телефон с корейския бранд беше 247 $, означават анализаторите.

Ситуацията със Samsung е резултат както от повишението на цената на флагманите, по този начин и от съществуването на доста гъвкави смарт телефони в асортимента на компанията, които са скъпи. А през август ще има още повече от тях, което допуска по-нататъшно повишаване.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР