Това е най-тежката криза в управленския мандат на ГЕРБ, каза пред

...
Това е най-тежката криза в управленския мандат на ГЕРБ, каза пред
Коментари Харесай

Цветанов се сети: Политиците започнаха да използват прокуратурата

" Това е най-тежката рецесия в управническия мандат на ГЕРБ ", каза пред БНР Цветан Цветанов, член на ГЕРБ и някогашен заместник-председател на партията. 
Според него времето, в което се случва тя - година преди парламентарните избори - лимитира опцията за промени, само че и за по-ясна визия за излизане от тази рецесия.
" По това, което следя, мисля, че в ръководството всичко се концентрира и отива непосредствено към премиера Бойко Борисов. Тук отсъстват тези, които координират активността в съответните министерства.... Във всяко ръководство би трябвало да има неотложни, дълготрайни и краткосрочни ограничения, които да са свързани с организационни и структурни промени и със законодателни промени ", разяснява Цветанов.
По думите му карцерът на министър визира най-високите равнища в държавното ръководство, само че посочи, че по-важно е какво се случва на долните равнища, които са координирали и проверявали и са докладвали, че няма проблем, след което министър Нено Димов е полагал автограф.
" Ефектността постоянно е крайният стадий на едно следствие, това е правосъден акт със съответната присъда на последна инстанция. Тогава към този момент можем да кажем, че всичко е било дейно през цялото следствие до стигането до неоправдателна присъда. Но това, което сега следим и считам, че също е значимо, тази водна рецесия в Перник и това, което евентуално следва да се случи и с рецесията с боклуците, които бяха импортирани от Италия, аз съм уверен, че каквито и положителни политики да прави държавното управление оттук насетне, постоянно всеки ще връща тематиката за безводието и лишаването от вода на стохиляден град и в същото време всяка добра политика ще бъде омаловажена. С подаването на оставката на Нено Димов аз считам, че той към този момент е стеснен от опцията да оказва каквото и да било въздействие на съответните подчинени негови чиновници. Но въпреки всичко нито знаем какви са детайлите от следствието, нито какви са догатките за вероятно изтриване на доказателства, които могат да оказват помощ на следствието и несъмнено носенето на наказателна отговорност. Действително, имаше избрана показност при задържането му, само че това са въпроси, които би трябвало да бъдат задавани към други институции. Много са тълкуванията и изявленията и в едната, и в другата посока, въпросът е, че политиците започнаха да употребяват политически прокуратурата. Защото в доста от случаите било то ръководещи, било то съпротива, постоянно всеки един желае да сезира прокуратурата и оттова към този момент се търси съответния политически дял. Наблюдаваме този развой към този момент 30 години и мога да кажа, че политиците са тези, които сътвориха това чувство, че прокуратурата може да бъде част от политическите играчи на политическата сцена. За мен по-важно е политиците да извършват това, което е в предизборните им платформи “. Така Цветанов отговори на въпрос дали акцията по задържането на министъра на екологията не е била опит за политическа игра.
Цветанов разяснява, че кризата с неналичието на вода в Перник не може да бъде избрана като сюжет:
" Който приказва, че има някакъв сюжет, би трябвало да си зададе въпроса за какво се стигна дотук ".
Според него не може да се прави прилика сред рецесията в Перник сега и февруарските митинги през 2013-а година поради високите сметки за ток, тъй като тогава е имало сериозен сюжет, който е бил разигран.
Прогнозата на бившия заместник-председател на партията е, че няма да се стигне до предварителни парламентарни избори:
" Това ръководство би трябвало да покаже по какъв начин ще се излезе от тази рецесия. Защото, в случай че се отиде на предварителни избори по време на развиването на тази водна рецесия, резултатът ще бъде доста тежък за партиите, които сега образуват коалиционното  ръководство ". И уточни, че решението зависи от всички - и от дребния, и от огромния съдружен сътрудник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР