Това е най-тежката ковид вълна досега. Броят на заразените е

...
Това е най-тежката ковид вълна досега. Броят на заразените е
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров: Използваме последните резерви, за да обслужим всички болни

Това е най-тежката коронавирус вълна до момента. Броят на инфектираните е с 25% по-висок от която и да е от предходните талази и това слага на огромно тестване здравната система. Ситуацията с леглата в реанимационните отделения е на ръба. Използваме сега и последните запаси в системата, с цел да обслужим всички заболели ". Това съобщи пред БНР служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров.

Той акцентира, че се следи наклонността и посоката на кривата на инфектирани и по това ще се реши дали да бъде разгласен локдаун=

" Локдаунът не взема решение казуса с пандемията, той единствено го отсрочва. Единственото решение е имунизацията и това се видя в съвсем цяла Европа, че единствено това работи. Ваксинацията ще ни помогне да излезем от обстановката, в която сме изпаднали. Наистина се изисква национално изпитание и в този момент е моментът да покажем, че сме способни на такова изпитание. Като нация да се надигнем и да кажем хайде да се надигнем пред този проблем и да сложим край, да се имунизираме и да се върнем към естествения си метод на живот. Всичко зависи от нас ", съобщи служебният здравен министър.

През последната седмица има направени 130 хиляди имунизации, което е към 10 пъти повече спрямо предходните седмици, заяви Кацаров и акцентира, че всеобщото тестване оказва помощ да се ограничи разпространяването на инфекцията, тъй като се откриват инфектирани с коронавирус хора, преди да са показали някаква симптоматика.

По думите му смисълът от зеления документ е не да направи допустимо отиването свободно в мола, а да защищава всеки човек и неговите близки от среща с инфекцията.

" Когато извадите подправен документ, кого лъжете? ", риторично попита той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР