Това е най-тежката и тъжната среща, която съм имал от

...
Това е най-тежката и тъжната среща, която съм имал от
Коментари Харесай

Денков след срещата с близки на деца, загинали на пътя: Да се преборим с чувството за безнаказаност

„ Това е най-тежката и тъжната среща, която съм имал от години насам. Това към, което се обединихме е, че първото нещо, което би трябвало да се случи е да се преборим възприятието за безотговорност да изчезне измежду тези, които ръководят коли по пътищата. Това възприятие е прояло цялата ни система “, сподели министър председателят Николай Денков.

37-годишният лидер остава в ареста, мярката му за неотклонение ще се гледа на следващия ден

„ Освен съболезнованията, които желая да изразя, желая да благодаря на тези родители, тъй като те пристигнаха на тези диалози и споделиха „ Не можем да върнем нашите деца назад, само че желаеме най-малко да използваме това, с което се сблъскахме и  научихме около нашата персонална покруса, с цел да помогнем това да не се случва “, добави той. 

По думите на Денков на срещата е разисквана взаимната работа сред Министерство на вътрешните работи, КАТ и общините, които да дават своите камери и да оказват помощ в обработката и подготовката на санкциите.

Те ще разискват по какъв начин може да се спре войната по пътищата

„ Част от измененията са свързани със законови промени. Всеобщо е мнението, че промените, свързани с отнемането на транспортните средства в действителност дават съществени резултати. Трябва да търсим тъкмо такива ограничения, от които нарушителите да ги заболи, да знаят, че в случай че създадат нарушавания, след пет минути може да получат електронно известие, което да им каже, че са създали нарушаването и ще бъдат санкционирани. Обсъждахме по какъв начин да се форсира вземането на пробите при тежки произшествия и до седмица, най-вече 10 дни резултатите да са ясни “, изясни Денков. 

Според Денков това, което създадат институциите не би могло да реши проблемите, в случай че не се обърнем към обществото.

Тя прикани хората да си пазят децата

„ Това че в нашата просвета се счита за обикновено да пиеш и да се качиш в автомобила, да качиш жена си и децата си и да ги поставиш под риск е безусловно недопустимо. Като общество би трябвало да се излекуваме. Болни сме с това, че считаме, за обикновено това, което слага под риск живота на нашите близки, деца, родственици “, сподели още министър председателят. 

По думите му ще бъдат взети и ограничения по обезопасяването на градската среда на кръстовища и наоколо до учебни заведения.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР