Това е най-срамният дневен ред на Изпълнителното бюро на БСП.

...
Това е най-срамният дневен ред на Изпълнителното бюро на БСП.
Коментари Харесай

Весела Лечева: В БСП се случва разчистване на неудобните

„ Това е най-срамният дневен ред на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия. Два дни преди Нова година, неприсъствено, с една точка - изключване на един от най-разпознаваемите членове на партията - Кирил Добрев... Това е инспекция на всички правилни и комфортни на управлението хора да се види дали ще имат смелостта да реагират на този мракобесен Национален съвет и да се сложи в боязън всеки искащ пост в държавното управление или в партията “. Това сподели пред БНР Весела Лечева, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

Според нея през последните две години в партията се случва почистване на неуместните, които биха заплашили поста на Корнелия Нинова.

„ Показва се боязън от инакомислещи, от хора с въздействие в обществото и измежду партията, боязън за личното оцеляване... Нинова и управлението не могат да се сърдят нито на Кирил Добрев, нито на Весела Лечева, нито на Крум Зарков за пагубните резултати на трите избора... Никога не съм си представяла такива тежки процеси в тази партия. Нинова желае неистово да оцелее макар пагубните резултати “.

„ С този Национален съвет се демонстрира, че не се желае изглаждане на процесите в партията, тъкмо противоположното. Това също би могло да навреди и на обединението. Не можеш да имаш земетресения в партията, а на открито да казваш, че си съвременна партия... С тази разпра в този момент задачата е претендентът за председателския пост Крум Зарков да бъде долепен към Кирил Добрев, към Георги Гергов, без значение от визията му. Всички да бъдат пакетирани като зло за партията “.

По думите ѝ в Българска социалистическа партия са се настанили „ много клиентелисти “.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР