Това е най-солидната рамка на бюджет, която Монтана е имала

...
Това е най-солидната рамка на бюджет, която Монтана е имала
Коментари Харесай

Проекто-бюджетът на община Монтана достига близо 94 милиона лева със средствата от ЕС

„ Това е най-солидната рамка на бюджет, която Монтана е имала до момента ”, по този начин кметът Златко Живков дефинира приходите и разноските в проекто-бюджета на общината в размер на 74 600 000 лв. на публично разискване. Те са с близо 5 милиона повече от прогнозните параметри, с които общинската администрация работеше до приемането на Закона за държавния бюджет.
„ Очаквам в края на годината приходите и разноските да стигнат 80 милиона лв. ”, съобщи Живков. В сегашния план се увеличени средствата за целевата дотация за финансови разноски, общата изравнителна дотация, а новият миг е включването на средства за други прехвърляния за локални действия в размер на 322 хиляди лв.. С тях ще се компенсира увеличението от 15 % на минималната работна заплата със задна дата от 1 януари. За това са упорствали всички кметове на общини пред актуалното държавно управление преди приемането на Закона.  
„ Изпълнението на личните доходи на общината е по-добро от предходни години, само че не може да покрие напълно финансовата стратегия на общината ”, сподели още кметът на Монтана.
Повечето от заложените в началото обекти в строителната стратегия на община Монтана към този момент са пред край. Става дума за главните ремонт на ул. „ Веренишка ", бул. „ Трети март ” до пл. „ Славейков ”, читалищата в селата Габровница, Винище и Николово, новия храм в Крапчене, водопровода Войници – Долна Вереница, преасфалтирането на паркинги и околоблокови пространства, възобновяване на 15 детски площадки и други Предстои замяна на водопровода на ул. „ Черковна ”.
Средствата за обектите от поименните описи за финансови разноски се пресмятат на  8 754 000 лв..
Годишният план на средствата от Европейския съюз са 19 106 хиляди лв..
Проекто-бюджетът на община Монтана би трябвало да бъде гласуван на 22 август.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР