Това е най-използваната пешеходна алея в морския град, която е

...
Това е най-използваната пешеходна алея в морския град, която е
Коментари Харесай

Евелина Михалева посече областния  управител на Бургас: От месеци дължите отговори на бургазлии за разрушената алея до кв. Сарафово

Това е най-използваната пешеходна алея в морския град, която е изключителна държавна благосъстоятелност

Общинският консултант от групата на ГЕРБ в Общинския съвет на Бургас Евелина Михалева настоя регионалният шеф Пламен Янев да даде явен отговор по кое време ще бъде възобновена пропадналата крайбрежна алея към кв. Сарафово и безусловно го посече с няколко въпроса за най-използваната пешеходна алея в морския град, която е изключителна държавна благосъстоятелност.

„ Има ли действително желание и воля казусът да бъде решен?
Като представител на страната какъв брой средства сте обезпечили за подсилване
и възобновяване на велоалеята?
Какви съответни стъпки са подхванати?
Кога стартират строителните работи и в какъв период ще бъде приключен
ремонтът? “, пита Евелина Михалева и още веднъж акцентира, че крайбрежната алея е отговорност на страната.

 

Ето цялостния текст на питането ѝ:

До Областния шеф
на област Бургас
Пламен Янев

 

 

ПИТАНЕ

От Евелина Михалева, общински консултант от ГЕРБ в Общински съвет Бургас

Относно:  Крайбрежното свлачище в местността Ъгъла до кв. Сарафово

 

Летният сезон наближава, а пропадналата крайбрежна алея, свързваща Бургас с кв. Сарафово, продължава да бъде рискова. Проблемът стои към този момент няколко месеца и по нищо не проличава, че скоро ще бъде позволен.

Компрометираният сектор е изключителна държавна благосъстоятелност и права върху неговото ръководство имате Вие в качеството си на регионален шеф на област Бургас.

Неколкократно Община Бургас е изпращала писма до Министерство на регионалното развитие с оферти по какъв начин казусът да бъде отхвърлен, само че до решение по този начин и не се стига, а алеята продължава да се разрушава.

Депутатът от ГЕРБ-СДС Андрей Рунчев насочи съответно запитване по въпроса и до министъра на Регионалното развиване и благоустройството Андрей Цеков. Отговорът беше, че: „ Община Бургас не има правата на възложител по смисъла на член 161 от Закон за устройство на територията върху засегнатите от капиталовата самодейност поземлени парцели, защото те са предоставени в ръководство на регионалния шеф “.

И тук разумно пораждат въпросите:

Има ли действително желание и воля казусът да бъде решен?

Като представител на страната какъв брой средства сте обезпечили за подсилване и възобновяване на велоалеята?

Какви съответни стъпки за подхванати? 

Кога стартират строителните работи и в какъв период ще бъде приключен ремонтът?

Отговорите на тези въпроси дължите на жителите на Бургас, както и конкретика във връзка с осъществяването на главните Ви отговорности – да поддържате и стопанисвате парцела държавна благосъстоятелност, за който отговаряте.

Жителите и гостите на Бургас не се интересуват от това с какъв статут е земята и чия е отговорността за укрепването на алеята. През летните месеци това е едно от най-предпочитаните места както за пешеходни разходки, по този начин и за велосипедисти.

Освен това съществуващата алея е единственият вероятен метод за нахлуване на коли в кв. Сарафово, когато главният път е възпрепятстван. Респективно при избрани условия това може да се окаже единственият път за достъп до Летище Бургас. Всички помним кървавия атентат на аеропорта в Сарафово, а в този момент единствено на няколко километра от България се води война. Трябва ли да се случи нещо неприятно и непоправимо, с цел да се откри решение на казуса.

В тази връзка разгадавам на бърз отговор от Ваша страна.

 

 

Дата:  2.04.2024 г.                                                                          С почитание:

                                                                                                           /Е. Михалева/ “

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР