Това е най-голямата продажба от НАП на земеделски земи в

...
Това е най-голямата продажба от НАП на земеделски земи в
Коментари Харесай

НАП продава над 1000 дка земя на Юзеир Юзеиров

Това е най-голямата продажба от Национална агенция за приходите на аграрни земи в страната.

За над 1000 дка благодатен чернозем в Дунавската низина са оповестени два търга с скрито наддаване от приходните инспектори в отдел "Продажби ", оповестиха от приходната организация в Русе.

Началната цена в офертата от приблизително 300 лв. за декар е неизбежно привличаща за района, които е измежду желаните за селскостопанско произвеждане в България.

Парцелите са в землището на община Попово . В част от земите особено са засадени и към този момент добре израсли орехови дървета. Има и няколко необработвани в последните години имота.

Единият търг е на 16 октомври т.г., а другият на 27 октомври, като детайлности за тях има на уеб страницата на Национална агенция за приходите.

От офиса на Национална агенция за приходите в Русе изясняват, че продажбата на крупния масив земи се реализира от приходната организация след решение на Варненския апелативен съд, потвърждаващ иск на Комисията за лишаване на нелегално добито имущество против Юзеир Юзеиров, упрекнат в пране на пари през 2011 година.

През юли м. година съдът лиши парцели на Юзеиров за близо 1 млн. лева Причината е, че е наказан за недекларирани приходи и неплатени налози за 2008 година за близо 90 хиляди лв..

Това бе първото дело, заведено от комисията по реда на новия Закон за лишаване в интерес на страната на нелегално добито имущество през 2014 година и стана първото, по което има постановено правосъдно решение.

Преди това - през 2010 година Юзеир Юзеиров бе наказан условно на 1 година отнемане от независимост и санкция от 4000 лв. за опит за основаване на партия на религиозна основа и осъществяване на нереглементиран протест в село Славяново.

Юзеир и брат му Али Юзеиров (Асен Йорданов по паспорт – бел.ред.) станаха известни около издигането на противозаконен монумент на турския неизвестен боец в с. Славяново и несполучливото основаване на етническата партия ОТОМАН.

Юзеир Юзеиров бе разследван в Белгия за нарушение на трудовото законодателство и наемане на нередовни служащи. Имаше и обвиняване за трафик на хора.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР