„Това е най-голямата енергийна криза, пред която Европа се изправя

...
„Това е най-голямата енергийна криза, пред която Европа се изправя
Коментари Харесай

КЕВР ще пуска скъпи и евтини тарифи за ток, вода и парно според консумацията

„ Това е най-голямата енергийна рецесия, пред която Европа се изправя от 80-те години. По метода на ценообразуване за 2022/2023 година специалисти с дълготраен стаж работили повече от два месеца в отбрана на потребителите “, твърди Тодоров.

Той заявява подготвеност на КЕВР да се вкарат блок цени – до избрана консумация на ток, парно и вода да се заплаща една цена, а над тази консумация цената да е по-голяма. Месец и половина след гласоподаване на такова пълномощие на КЕВР от Народното събрание това може да бъде въведено.

„ Комисията е подготвена. Имаме опит с такова блоково ценообразуване. Можем да ги въведем с изключително ценово решение. Блоковите цени дават доста по-универсален отговор на казуса с енергийната беднотия “, означи ръководителят на КЕВР.

През летния сезон може да вземем ограничения за понижаване на потреблението, като в границите на две-три години инвестицията в тази посока се изплаща, счита Тодоров.

По думите му от Плана за възобновяване ще дойдат „ доста пари “ за саниране на многофамилни и еднофамилни здания, както и за създаване на домашни слънчеви съоръжения.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР