Това е най-големият удар, направен някога на територията на пристанищен

...
Това е най-големият удар, направен някога на територията на пристанищен
Коментари Харесай

Кокаинът, открит на бургаско пристанище, е за близо 7 млн. долара, бил скрит в контейнери с банани

Това е най-големият удар, изработен в миналото на територията на пристанищен комплекс в Бургас

Голямото количество кокаин, открит на бургаско пристанище, е на стойност 6,8 млн. $. Това разкри на ексклузивен брифинг окръжният прокурор Георги Чинев. Само 1 кг се търгувал на едро за 40 хиляди $. Намереното количество е 170 кг. Това е най-големият удар, изработен в миналото на територията на пристанищен комплекс в Бургас.

На брифинга, който Флагман.бг съобщи НА ЖИВО, с изключение на окръжният прокурор Георги Чинев, бяха още Петя Банкова - шеф на Агенция " Митници " и Стефан Бакалов - шеф на отдел " Борба с наркотрафика " към организацията. те разкриха детайлности към огромната акция.



Акцията е на Агенция „ Митници “. Служителите са създали щателна инспекция на транспортен съд, идващ от Еквадор. Плавателният съд превозвал банани, предопределени за българския пазар. Забелязани са съмнителни пакети, като в няколко контейнера са открити 150 пакета с наркотичните субстанции. 

Все още няма арестувани, правят се издирвателни мероприятия, стана ясно още на брифинга. Контейнерите са арестувани тук, а корабът е освободен да продължи по направление. 

Предстои да се откри дали кокаинът е предопределен за вътрешния пазар или за чужбина. Вносител на плодовете е българско комерсиално сдружение, изясни прокурор Чинев. Стана ясно, че то е най-голямото у нас, само че елементи към него не бяха разкрити. 

„ Ще бъде осъществено изцяло и обективно следствие, с цел да изясним всички обстоятелства и условия. За да няма спекулации, дебело наблягам, че на този стадий не е открита съпричастността на компанията или на чиновниците към действието “, посочи прокурор Чинев. 

От Окръжната прокуратура демонстрираха фотоси и видео на акцията с откритите рекордно количество опиати. 
 

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР