Това е най-големият подарък, който животът ми е давал, сподели

...
Това е най-големият подарък, който животът ми е давал, сподели
Коментари Харесай

Ирина от Русе има втори рожден ден, след операция в Детската хирургия във Варна

Това е най-големият подарък, който животът ми е давал, показа майката на момиченцето

Основен ремонт на двете операционни зали на детската хирургия в МБАЛ " Св. Анна " -Варна се организира сега. Обновяването на хирургичния блок е дълго чакано от екипа на отделението. То е били отсрочено поради пандемията. В края на предходната година, когато се възвръща плановият банкет, управлението на болничното заведение дава картбланш за започване на ремонта, който е почнал при започване на декември и се чака да приключи до месец. Подновяват се напълно покритията - те ще са антимикробни, ще има специфична противохлъзгаща подова настилка, а за стените от материали, подлежащи на непрекъсната стерилизация. Предвидено е в операционните да има лед екрани, на които ще " въртят " изображения, които да радват децата. Там картини не може да има, поради условието за яловост и непрекъснатата стерилизация. Коридорите и чакалнята, обаче са били изрисувани предишното лято, от възпитаници на Хуманитарната гимназия с изображения на герои от настоящи анимационни и игрални детски филми. Това описаха за доктор Румен Христов - шеф отделението по Детска хирургия и старшата сестра Дора Василева.

Близо 700 деца са лекувани в отделението през 2022 година, две трети от тях са претърпяли и оперативна интеренция, сподели още доктор Христов. В детската хирургия в МБАЛ " Св. Анна " -Варна се лекуват и оперират по неотложност и планово хиляди новородени бебета и деца от цяла Източна и Североизточна България, включително от Русе, Шумен и Търговище, а през последната година и деца-бежанци от Украйна.

Адриана Желева: Срещата ми с екипа на детската хирургия в МБАЛ " Св. Анна " - Варна, е най-големият подарък, който животът ми е давал

" Връщайки се обратно си давам сметка, че срещата ми с екипа на детската хирургия в МБАЛ " Св. Анна " - Варна, е най-големият подарък, който животът ми е давал. Благодарение на тях детето ми е живо и крепко към този момент седем години след нашата среща! Тогава, след несполучливо лекуване в Русе, доктор Румен Христов оперира щерка ми Ирина, която тогава беше на 5 година Операцията на 9-ти ноември ѝ избави живота, беше дълга 4-часова, няма да не помни от 12:00 часа на обяд до 16:00ч. следобяд. " Това описа госпожа Желева и добави, че от този момент 9-ти ноември е вторият рожден ден на Ирина. " На този ден постоянно се обаждам на доктор Христов да му благодаря, че детето ми към този момент 7 години след неговата интервенция е живо и крепко. Мога да кажа единствено най-хубави неща за екипа на детската хирургия в МБАЛ " Св. Анна " -Варна. Не съм подозирала, че може да има такова отношение в България, почтено казано, показа още майката от Русе. Когато разбрах за акцията на съдружие " Аз Вярвам и Помагам " за 2023 година, започнах да диря спомоществователи от град Русе, тъй като знам, че доктор Христов е помагал и на други деца от Русе, а също и на деца от цяла Североизточна България. "

На дооборудването на операционните с техника високо потомство Сдружение " Аз Вярвам и Помагам " реши да посвети новата си акция за 2023 година за събиране на капачки и жълти стотинки. В прочувствено видео във фейсбук страницата си те оповестиха: " Помогнете ни да съберем 500 000 лева и #каузаполовинмилион 200 000 лева от тях ще използваме в помощ на отделението по Детска хирургия за закупуването на животоспасяваща здравна инсталация и съоръжение! Подновяват се напълно покритията - те ще са анимикробни, ще има специфична противохлъзгаща подова настилка, а за стените ще са от материали, подлежащи на непрекъсната стерилизация. Предвидено е в операционните да има лед екрани, на които ще " въртят " изображения, които да радват децата. Там картини не може да има, поради условието за яловост и непрекъснатата стерилизация. Коридорите и чакалнята, обаче са били изрисувани предишното лято, от възпитаници на Хуманитарната гимназия с изображения на герои от настоящи анимационни и игрални детски филми.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР