Това е най-екзотичната законодателна идея, която съм виждал. Така бившият

...
Това е най-екзотичната законодателна идея, която съм виждал. Така бившият
Коментари Харесай

Цацаров: Особен прокурор да разследва главния прокурор е екзотична идея

Това е най-екзотичната законодателна концепция, която съм виждал. Така някогашният основен прокурор Сотир Цацаров мнения поправкте в Наказателно-процесуалния кодекс, с които бе основана фигурата на така наречен необикновен прокурор. Този “особен “ прокурор единствен ще може да проверява управлението на прокуратурата и ще има петгодишен мандат.

“Като човек, практикуващ правната специалност, за времето на работа в правосъдната система съм видял доста странни законодателни хрумвания, само че това е най екзотичната, която съм виждал “, изясни Цацаров в изявление за Българска национална телевизия

Според него решението на ГЕРБ за основаването на особения прокурор може и да се окаже неработещо решение.

" Не споделям, че основният прокурор би трябвало да бъде безотговорен, само че изхождаме от презумпцията, че този, който ще управлява основния, ще е непогрешим ", сподели Цацаров, който в този момент е началник на антикорупционната комисия.

Президентът Румен Радев в Наказателно-процесуален кодекс пред Конституционния съд с мотив, че особеният прокурор може да оказва непозволено въздействие върху цялата прокуратура.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР