Това е най-ефективната подобна реализация, смятат експертитеHuawei Cloud PC превръща

...
Това е най-ефективната подобна реализация, смятат експертитеHuawei Cloud PC превръща
Коментари Харесай

Клауд услуга на Huawei пуска Windows 10 на смартфон

Това е най-ефективната сходна реализация, считат специалистите

Huawei Cloud PC трансформира елементарния смарт телефон в Windows PC

Искате да ползвате смарт телефона си като пълностоен районен съд? Това е изцяло допустимо с нова облачна услуга на Huawei, която разрешава стартиране на пълноценна версия на Windows 10 на мобилното устройство, заяви NotebookItalia.

Китайската производител на смарт телефони показва новата си услуга на ревюто CES Asia 2018. Тя е осъществена чрез облачна виртуална машина.

Протоколът Huawei Desktop Protocol (HDP) разрешава на операционната система Windows 10 да се обръща към файловата система на смарт телефона, т.е. може да употребява свои файлове, съхранявани на мобилното устройство.

Разбира се, планувана е и опция за свързване на смарт телефона към екран, като по този начин се получава пълностоен районен съд под ръководство на Windows 10. Според специалистите, това е най-правилната и ефикасна реализация от всички съществуващи все още.

Досегашните разработки на Samsung и други компании също разрешават включване на смарт телефона към екран и  използването му като опция на персоналния компютър. Но във всички случаи реализацията е идентична – потребителят получава Android, само че с по-позната обвивка, до момента в който решението на Huawei трансформира в действителност смарт телефона в Windows PC.

Това не е услуга от бъдещето – тя към този момент е подготвена за стартиране, въпреки и единствено в Китай все още, на смарт телефони Huawei P20/P20 Pro, Mate 10 и Mate RS, както и на таблет MediaPad M5. На по-късен стадий Huawei ще пусне услугата и на пазара в Европа.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР