„Това е най-доброто за Пловдив! С този договор вместо пазарната

...
„Това е най-доброто за Пловдив! С този договор вместо пазарната
Коментари Харесай

Как се изкарват 14 млн. лева срещу 6 партерни помещения на държавен терен в Кючука?

„ Това е най-хубавото за Пловдив! С този контракт вместо пазарната цена на парцела от 1,4 млн. лв., Областна администрация ще вземе обекти на стойност 3 млн. лв.!”, това съобщи Дани Каназирева при подписването на контракта за правото на градеж на парцела от 3,2 дка в регион „ Южен”.

Той се намира на бул. „ Никола Вапцаров”, като към този момент компанията, спечелила търга, е направила ров и налива бетон върху него. Компанията, която е с 20 лв. капитал, няколко пъти сменя името си, като към този момент носи названието „ Блубилдинг”. В синьо е обагрен и новият комплекс, а той носи екзотичното име „ Нептун парк”, а от основателите си е промотиран, като „ най-хубавия жилищен комплекс в регион „ Южен””.

На 3,1 млн. лв. е оценено това, което ще получи Областна администрация. В това число детски ясли на повърхност 1200 кв.м, която ще е от най-малко от три групи за 75 деца и офиси от най-малко 400 км.м за организация „ Социално подпомагане”. Двата обекта по-късно ще бъдат дарени на страната и Община Пловдив. Срещу това компанията ще вдигне 5-етажен жилищен комплекс с общо РЗП от 8099 кв.м, които ще може да продаде.

В случая от плана на „ Нептун парк” се вижда, че ще има 4 групи ясли, както и няколко офисни пространства. Ситуацията на детските ясли обаче е меко казано смущаваща. Тя ще се намира във вътрешния двор на така наречен най-хубав комплекс. Самите хора в него ще бъдат лишени от дворно пространство, само че по-притеснителното е, че децата ще си играят под прозорците на хората. В уеб страницата на вложителя външната част на яслите са записани като „ вътрешен двор”, само че той няма право да бъде употребен от жителите на комплекса.



От другата страна ще има супермаркет, а също така дворът ще е с лице към огромен бул. и паркоместа.

Подблоковите градини постоянно са били заклеймявани, като несъответствуващи, като даже бяха неразрешени със закон и имаше период за тяхното затваряне. Заради рецесията с местата забавачките в София през последните години, от Министерство на регионалното развитие още веднъж отвориха малка врата за тях.

На процедура Община Пловдив ще получи сред 6 и 8 партерни пространства с общо РЗП не-голямо от 1600 кв.м плюс двора, който в действителност е наложителното озеленяване, както е по градоустройствени индикатори. Самото обзавеждане на бъдещите детски ясли ще бъде построена от Община Пловдив със лични средства.



Какво ще завоюва вложителят?

Според уеб страницата на вложителя цената, на която се продават жилищата варира от 840 евро на квадратен метър до 950 евро/кв.м. При 8000 кв.м РЗП грубият оборот от продажбата на жилища сумата минава 14 млн. лв..

„ В дългогодишния си опит като проектант и строител на междинни и огромни обекти, имаме планове осъществени с друга страст, само че Нептун Парк несъмнено носи най-голямо неспокойствие, тъй като имахме опция да развием фантазиите си максимално”, написа в уеб страницата си Димитър Боев, който е шеф на компанията „ Блубилдинг”. Повече от ясно е, че вълнението на всеки един вложител би било огромно, в случай че има пред себе си същите условия, защото несъмнено това е една от най-изгодните покупко-продажби под тепетата от години.

А в действителност там можеше да има парк. Да не забравяме, че регион " Южен " е измежду местата в Пловдив с най- малко зелени площи и най- огромно застрояване. Но тогава никой нямаше да изкара 14 милиона лв..

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР