Това е национално отговорно решение, което е в интерес на

...
Това е национално отговорно решение, което е в интерес на
Коментари Харесай

Работодателите с благодарности към НС за свалянето на тавана на компенсациите за тока за бизнеса

Това е национално отговорно решение, което е в полза на българската промишленост и конкурентноспособността на българската стопанска система. Това съобщи на конференция ротационният ръководител на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) Добри Митрев от Българската стопанска камара във връзка решението на Народното събрание да смъкна тавана на обезщетенията за електрическата енергия за бизнеса от 250 на 200 лв. за мегаватчас през идната година.

Митрев изрече специфични благодарности към парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Възраждане ", които поддържаха решението.

Това решение дава непоклатимост, предвидимост и по-ниска цена на електрическата енергия за небитовите консуматори. Очакваме сходни решения да има и за цената и доставките на природния газ. Надявам се с общи старания да успокоим цените на стоките и услугите, които се оферират в България. Кризите и провокациите изискват всички да бъдем консолидирани – и бизнесмени, и държавни институции, изясни още Митрев.

Председеталят на АИКБ Васил Велев също похвали народните представители за взетото решение.

Цветан Симеонов от Българската търговско-промишлена палата показа, че с сходно решение на Народното събрание ще се обезпечи добра икономическа среда за бизнеса.

,,Очакванията на българския бизнеса за идната година са малко по-оптимистични, само че главните терзания остават цената на суровините за превоза и силата, както и дефицита на работна ръка'', регистрира Симеонов.

Представителят на КРИБ Ивайло Найденов също не спести благодарностите към ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Възраждане " за взетото решение.

Тази корекция отстранява една неправда към българския бизнес и като цяло към небитовите консуматори. Това решение към този момент дава предвидимост на българския бизнес през 2023 година да възнамерява своите производства и по този начин жадуваната конкурентноспособност както в границите на Европейски Съюз, по този начин и отвън него. Компенсирането на дребния и междинния бизнес по никакъв метод не натоварва бюджета, защото това са средства, които са направени от българския бизнес, изясни Найденов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР