Това е място, където майките и бащите, бабите и дядовците

...
Това е място, където майките и бащите, бабите и дядовците
Коментари Харесай

Труден ли е преходът от семейната среда към детската градина и как ще ви помогнат в „О, ла, лаа“

Това е място, където майките и бащите, бабите и дядовците са постоянно добре пристигнали и където децата срещат приятели 

Няма подозрение, че тръгването на детска градина е значим и доста запаметяващ се миг в развиването на децата. Това е интервал, през който те, попадайки в нова среда, ще придобият нови познания, разнообразни умения и ще основат прелестни другарства. Едно от най-важните условия за елементарно привикване е възприятието за сигурност и вярата на детето, че неговите родители ще го вземат и то не е изоставено, разяснява собственичката на Детски център „ О, ла, лаа “ Петя Петрова, която също е майка на две деца и знае от опит какво се случва с малчуганите в този стадий от израстването им.

„ Страхът от занемаряване, нежната възраст и по-малкото умения на мъничето по отношение на другите деца в групата са част от аргументите за сложния преход от уютната и сигурна домашна конюнктура към детската градина или яслата. Особено, в случай че единия родител е бил напълно зает с неговото развъждане и образование и детето не е било откъсвано от фамилната среда. Но ние сме подготвени да подпомогнем вас и вашето детенце в този стадий на развиване. Детски център “О, ла лаа ” не е детска градина, нито ясла, само че може да бъде място, предшестващо обичайното оставяне на невръстните малчугани в детско заведение. На това място за превозване на свободно време и за срещи, родителят, който съпровожда детето си почива или прави нещо друго от ежедневните действия. Тук можете да се отпуснете и да се наслаждавате без терзание на игрите на малчуганите.
 С доста забавни игри и интензивности от " О ла, лаа " внасят многообразие, само че и допълват развиването и образованието на децата
Момичетата от екипа ни са разполагаем на децата, като ги следят и подкрепят в тяхната игра, само че не дават възпитателни наставления. В детски център “О, ла лаа ” детето е заето, майката е заета, те си поддържат връзка, само че не са “залепени ” един за различен.

Детски център “О, ла лаа ” е място за срещи и свободно време за родителите, давайки опция за един обществен живот, друг от изолацията, в която младите родители попадат в интервала след появяването на детето. Това е място, където майките и бащите, бабите и дядовците са постоянно добре пристигнали и където децата срещат другари. Бъдещите майки също са добре пристигнали, по този начин те ще придобият още по-голяма убеденост в знанията си за това, което им следва.
 Новата манипулативна стена “Град ” в центъра е предопределена за насърчаване на фината моторика – двигателните умения на детето да се оправя вярно с дребните мускули. Докато играят тук малчуганите развиват тактилните чувства, сръчността, координацията око-ръка и други умения. Детето може да играе с цветни форми, които се движат по релси по цялата стена, разнообразни текстури (груби и фини), или с висящи цветни фигури. А другите реализирани цели са развлечение и щастливи детски усмивки.
При нас се основава атмосфера на защитеност. Постепенно децата привикват с ситуацията, усещат се спокойни и сигурни и даже да не виждат мама за известно време, те знаят, че е някъде наоколо и скоро ще се върне. Майките също привикват да доверяват децата си на малко познати хора. Извършването на характерни действия в наличие на майката – да му обуят пантофите или да му оправят блузката основава доверие от страна на детето към хората, които се грижат за него, а въпреки това успокоение, тъй като мама е наоколо.

И в случай че би трябвало да следваме насоките на една от огромните фигури на международната психоаналитична просвета Франсоаз Долто, то детски център “О, ла лаа ” може да бъде място, друго от вкъщи, в което децата се приготвят за обособяване от родителите без да изпитват паника. Тук децата идват дружно с майката и привикват както с новата конюнктура, по този начин и с обстоятелството, че и различен човек ще се грижи за тях - ще им оказва помощ да се обличат, ще дава отговор на въпросите им, ще взе участие в игрите им без да се пробва да замества мама и без да има никакви права над него, а единствено отговорности. Децата биха могли да одобряват тези наставнически наместници, и те да им станат симпатични с помощта си, когато са уверени, че не ги имат, а единствено се грижат за тях и няма да им лишават родителите. Те постоянно си остават синът или дъщерята на баща и мама “, разясни  Петя Петрова.

Детският център се намира на улица „ Иван Богоров ” 20 в центъра на Бургас. Още информация ще откриете и на формалната им фейсбук страница от.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР