Това е моментна снимка. Тя ни казва всичко, което ние

...
Това е моментна снимка. Тя ни казва всичко, което ние
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Херо Мустафа говори от името на САЩ, които няма да променят констатациите си

" Това е моментна фотография. Тя ни споделя всичко, което ние знаем и всяка една фраза може да бъде подплатена с обстоятелства. Това не са преписани констатации от вестници или от нечии отзиви. Искам да кажа нещо, което се не помни и то е, че това не са думи на госпожа Мустафа. Тя приказва от името на страна и тази страна няма да промени констатациите си, те ще бъдат преповторени, въпреки и не в този тип, те ще бъдат взети поради от нейния правоприемник, по този начин както те бяха известни на нейния предходник. "

Това съобщи вицепрезидентът на Атлантическия клуб в България и някогашен дипломат във Вашингтон Елена Поптодорова в предаването “ЕвроДикоФ” на телевизия “Евроком”.

" Искам да кажа още нещо доста ясно. Разбира се, отпред на едно посолство е посланика. Но, в случай че това не постоянно е правилно за нашите посолства, за западните страни това е предписание. В състава на посолствата работят публично представители на специфичните служби. Те са легитимирани, регистрирани и упълномощени като такива. Това са хора, които наблюдават точно този тип нарушавания на закона, проблеми на страната от позиция на господство на закона. Така че това, което оповестява госпожа Мустафа, това е предмет на дълъг разбор, стъпващ на съответни обстоятелства ", добави Елена Поптодорова.

На въпрос на Сашо Диков за какво Херо Мустафа е мълчала три години, Елена Поптодорова отговори:

" Вижте, когато тя си прави работата, тя не мълчи. Тя ще си отреже контактите, в случай че стартира от ден втори да нападна институциите или да припомня обществено какво не е свършено, което в нашите среди не се възприема като съюзническа паника, като предпочитание за помощ, то се възприема надали не като неприятелски акт. Така че в среда като нашата, която не схваща от напомнящи знаци, от сериозна оценка, средствата на работа са малко по-дискретни. У нас би трябвало с балетни стъпки, това е като някакъв тип танц, който се танцува, единствено и единствено да не се обиди някой. "

На въпрос на Сашо Диков дали е правилно, че американските служби имат задоволително компромати за Бойко Борисов, Елена Поптодорова съобщи:

" Американците дават преимущество на подозрението, т.е. те ти дават опция, дават втори късмет. Има някакво очакване, че въпреки всичко ще постъпим по метода, който е добър за нас и който се чака. "

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР